22 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Beste persrelatie,

Hierbij sturen wij u het persbericht: Start 2018 met dans of toneel in Schouwburg Amstelveen

Het zou fijn zijn als u aan dit bericht aandacht kunt besteden via uw kanaal.

De beelden bij dit bericht kunt u via deze link downloaden:

https://we.tl/7UrV5N73RW

Als er nog vragen zijn verneem ik het graag.

Bij voorbaat dank en alvast hele fijne feestdagen gewenst!

Met vriendelijke groet,

Tessa Haster

Marketing & Communicatie

Beschrijving: kruislijnennieuwehuisstijl

Schouwburg Amstelveen

Stadsplein 100, Amstelveen

Postbus 634, 1180 AP Amstelveen

t 020 547 51 61

f 020 647 75 56

e haster@schouwburgamstelveen.nl

w www.schouwburgamstelveen.nl

Beschrijving: kruislijnennieuwehuisstijl

Persbericht

Datum

Plaats

Betreft

22 12 2017

Amstelveen

Isabelle Beernaert en Eenzame begeerte

Start 2018 met dans of toneel in Schouwburg Amstelveen

Kerst achter de rug, oudejaarsavond en een heel nieuw jaar voor de deur. Een tijd van terugblikken, vooruitkijken en goede voornemens. Vaker naar het theater is er misschien wel een van? Schouwburg Amstelveen begint het nieuwe jaar in ieder geval goed met de mooie dansvoorstelling Tabula Rasa van Isabelle Beernaert op vrijdag 5 januari en op zaterdag 6 januari is o.a. toneelstuk Eenzame begeerte te zien.

Isabelle Beernaert - Tabula Rasa - Vr 5 jan

Wie wil er niet weleens helemaal opnieuw beginnen en alles achter laten? Onze geschiedenis, onze beslissingen, fouten… in één beweging van tafel vegen! Als een onbeschreven blad weer doorgaan. Het verleden vergeten, de toekomst wacht... De staat van zuiver potentieel, alles is wederom mogelijk. Opgeruimd na een hevige storm, een louterende brand, een nieuwe start. In dansvoorstelling Tabula Rasa probeert choreograaf en theatermaker Isabelle Beernaert (ook bekend als choreograaf van So You Think You Can Dance) de gewoontes met veel geweld te kenteren, om schoon schip te maken, de vrijheid op te zoeken en te voorkomen dat we klein blijven. Een samenspel van verschillende muziekstijlen en pure dans, met muziek van o.a. Muse, Armand Amar, Max Richter en Damien Rice. Genieten!

Eenzame begeerte - Theatergroep Suburbia - Za 6 jan

Eenzame begeerte is een rauw acteursduel over liefde, lust en venijn. Hoe mooi was alles, tijdens die eerste broeierige ontmoeting op het strand tussen de jonge Thomas en Marie. Nu, twintig jaar en duizenden verwijten verder, leven ze een giftig huwelijk. Dit spetterende duel wordt uitgevochten tussen acteurs Lot van Lunteren en Stefan Rokebrand. Van Lunteren speelde glansrollen in onder andere Suburbia's Winterbloemen en FIFA Blatter. Stefan Rokebrand kreeg in 2016 de Musical Award voor zijn vertolking van Herman Brood in Chez Brood. Het jonge regietalent Olivier Diepenhorst regisseert Eenzame begeerte, gebaseerd op het tweeluik Lunch en De boog van Ulysses van Steven Berkoff, een virtuoos schrijver en 'enfant terrible' van het Britse theater. Dichter Ingmar Heytze maakte de nieuwe Nederlandse vertaling van beide stukken. 'De sterke acteurs en de wrange poëzie, tillen deze sappige voorstelling ver boven een gemiddeld relatiedrama uit.' (Trouw * * * *)

Theateragenda 27 december t/m 10 januari

Woensdag 27 december is Liesbeth List, de musical, met Renée van Wegberg in de hoofdrol te zien. 'Renée van Wegberg subliem,' schreef Trouw over haar vertolking van één van Nederlands grootste vedettes. Op zaterdag 6 januari staat The Magic of Jeans met A Brand New Day garant voor een spetterende, swingende avond vol herkenbare hits met strakke dans en zang. Zondagmiddag 7 januari is De Efteling sprookjesmusical De gelaarsde Kat (4+) twee keer te zien. In de Kleine Zaal geeft rijzende operaster Karin Strobos, samen met acteur Sieger Sloot en pianist en Brahms-specialist Thomas Beijer vanaf 15.00 uur een klassiek nieuwjaarsconcert; Die Schöne Magelone, ook wel bekend als Brahms enige opera.

Noot voor de redactie:

Voor vragen over dit persbericht neemt u contact op met: Tessa Haster,

Marketing & Communicatie, telefoon (020) 547 51 61, of haster@schouwburgamstelveen.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie