Sportiviteit in de gymzaal van het Dorpshuis

Lokaal nieuws

In de kerstvakantie organiseerde stichting Coherente op donderdag 4 januari de eerste Speel Sportief van 2018. De eerste fanatieke jongens stonden al vóór 10.00 uur voor het Dorpshuis klaar om zich uit te gaan leven in de gymzaal. Snel daarna volgden diverse groepjes kinderen. Ook kwamen de kinderen van kinderopvang SKOO gezellig mee doen.

In de gymzaal stonden ontzettend veel materialen klaar. De eerste paar minuten moesten de kinderen nog even ontdekken wat er allemaal te doen was. Maar daarna vonden de kinderen hun weg en vermaakten zich de hele ochtend. De trampolines in de gymzaal waren een groot succes. Op de twee trampolines werd voortdurend gesprongen. Ook over de hobbelbaan renden voortdurend een heleboel kinderen heen en weer. De wiebelbrug was voor de jongste kinderen best spannend. Maar kruipend gingen de jongere kinderen toch omhoog. Daarna sprongen ze met gejuich naar beneden. Een aantal jongens heeft aan de andere kant van de gymzaal de hele ochtend pannavoetbal gespeeld. Ook werd daar veel gebadmintond.

In de circushoek was het ook weer gezellig. Er werd geoefend met het lopen op een bal en gedraaid met stokjes. Ook de diabolo vloog in de lucht. Voor de jongste kinderen was er een gezellige hoek met balspellen en torens bouwen. Ook de grote kinderen gingen helpen met het bouwen van torens en er ontstonden mooie kunstwerken.

Na het eerste uur liepen veel kinderen rood aan. Vrijwilligers van Coherente zorgden voor water en een stukje fruit. Na wat gedronken en gegeten te hebben gingen de meeste kinderen weer snel verder. Een aantal kinderen was toch wel vermoeid geraakt en deed op de tribune spelletjes of ging sjoelen in de gang.

Het was een geslaagde ochtend en de kinderen en stichting Coherente kijken uit naar de volgende Speel Sportief. Bent u benieuwd naar de activiteiten voor kinderen in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel? Kijk op: www.coherente.nl/jeugd of op www.sportiefouder-amstel.nl.

advertentie