Lokaal nieuws

Dag Redactie,

Bedankt voor je reactie!

Bijgesloten stuur ik jullie het artikel + foto tbv plaatsing in de week van

10 januari.

Meer informatie? Kijk dan op www.glasvezelbuitenaf.nl

Als je nog vragen hebt? Dan kun je contact opnemen met Marleen van Manen

(projectleider): 06-13 14 73 47 of m.vanmanen@glasvezelbuitenaf.nl

Kun je me nog laten weten of jullie het gaan plaatsen? Met de deadline in

zicht hopen we natuurlijk dat jullie het opnemen!

Samen op naar de 50%!

Met vriendelijke groet,

Wendy Hemssems

Communicatieadviseur

Glasvezel buitenaf

088 75 85 800 | 06 52635606

Rohofstraat 83 | Postbus 716 | 7600 AS Almelo

www.glasvezelbuitenaf.nl

Komt er glasvezel in buitengebied Groene Hart Noord?

Met de deadline in zicht wordt het in Groene Hart Noord met de dag spannender. Kiest 50% van de inwoners van het buitengebied voor glasvezel?

Veel inwoners uit het buitengebied van De Ronde Venen, Stichtse Vecht West en Ouder-Amstel kijken met spanning uit naar 29 januari. Op die datum wordt duidelijk of minimaal 50% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Wordt dit niet gehaald? Dan komt er ook geen glasvezel!

Leon van der Arend is één van de inwoners uit het gebied die niet kan wachten tot er glasvezel wordt aangelegd. Samen met zijn vrouw Annie runt hij kaas- en zuivelboerderij "van der Arend" in Vinkeveen. "Je kunt tegenwoordig niet meer zonder een goede internetverbinding. Glasvezel is noodzakelijk geworden. Voor de regio, voor mijn gezin en voor het melkveebedrijf. Voor iedereen zou snel en stabiel internet vanzelfsprekend moeten zijn. Ook als je op het platteland woont!"

Familie van der Arend ervaart zakelijk en privé de nodige problemen met hun huidige internetverbinding. "Veel overheidszaken kun je tegenwoordig alleen nog maar online invullen, en daarvoor heb je dus een goede internetverbinding nodig. Met onze trage verbinding is het af en toe echt lastig om te voldoen aan alle online verplichtingen van de overheid.", aldus Annie.

Niet alleen voor het runnen van hun melkveebedrijf is een snelle en stabiele internetverbinding belangrijk, maar ook voor de 4 studerende kinderen van Leon en Annie is het onmisbaar. "Ik studeer in Amsterdam en moet daarvoor thuis ook veel online doen. Om de opdrachten voor mijn studie te kunnen doen, heb ik wel echt goed internet nodig." vertelt zoon Stefan.

Leon en Annie zijn overtuigd van de noodzaak van glasvezel. "Natuurlijk moet iedereen zelf weten of ze een abonnement afsluiten, maar wij hopen dat mensen zich wel realiseren dat als de 50% niet gehaald wordt niemand glasvezel krijgt. Nu niet, maar waarschijnlijk in de toekomst ook niet."

Hoe denkt de rest van de inwoners uit het gebied over glasvezel? Wij stelden deze vraag aan CIF, de organisatie achter de campagne "Glasvezel Buitenaf". Projectleider Marleen van Manen vertelt dat veel inwoners de voordelen van glasvezel wel zien, maar nog geen abonnement hebben afgesloten. "Er is dus zeker belangstelling, maar pas als je een abonnement hebt afgesloten bij een provider tel je mee in de 50%! Daarom is het zo belangrijk dat u zelf actie onderneemt in de komende weken"

Advies of hulp nodig bij afsluiten abonnement?

In de komende twee weken organiseren lokale ambassadeurs inloopavonden in de buurt. Alle inwoners kunnen hier terecht met vragen én kunnen ook direct een glasvezelabonnement afsluiten. Marleen wil alle inwoners die nog geen abonnement hebben afgesloten van harte uitnodigen om naar de inloopavonden te komen. De ambassadeurs en verkopers staan klaar voor advies en hulp! "Maak gebruik van de lokale hulp die er is, want we begrijpen dat de keuze best lastig kan zijn. Maar laat dit geen reden zijn om geen abonnement af te sluiten. Om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken is ook uw abonnement belangrijk! Ga samen voor die 50% en sluit snel een abonnement af!"

Help buren en dorpsgenoten

Vindt u het ook belangrijk dat er glasvezel in het buitengebied komt? Zorg dan dat ook uw buren en dorpsgenoten op de hoogte zijn van het aanbod. Hebben zij hulp nodig bij het kiezen? Dan is het fijn dat ze terecht kunnen bij iemand die ze kennen uit de straat of dorp.

Met name in de omgeving van Vinkeveen en Ouder-Amstel is extra ondersteuning bij het informeren van de inwoners welkom. Bent u enthousiast over glasvezel en wilt u deze campagne laten slagen? Sluit zelf snel een abonnement af en help daarna uw buren en dorpsgenoten.

[uitlichten]

"We leggen echt alleen glasvezel aan als de 50% wordt gehaald, dus kom in actie en sluit dat abonnement af vóór 29 januari!"

Foto bijgeleverd. Deze is rechtenvrij te gebruiken.

Op de foto is Annie van der Arend te zien. Zij vult op de Ipad online formulieren in.

advertentie