29 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

OUDER-AMSTEL Na een lange winterstop mocht de ploeg van trainer van der Horst de competitie weer hervatten met een uitwedstrijd tegen ZSGOWMS.

Op een slecht grasveld werd Ouderkerk overlopen door een sterke tegenstander.

Toen aanvoerder Melissen met zijn team het veld op kwam lopen leek het of hij fysiek gezien een kleuterklas achter zich aan had. De trainer zal ongetwijfeld zijn reden gehad hebben maar Couperus, Gehrels en van Luijn op de bank deed menigeen langs de kant vreemd opkijken.

Ouderkerk was te licht, kon niet op tegen een tegenstander welke prima op de been bleef op het slechte veld terwijl menig speler van Ouderkerk onderuit gleed en moeite had met de balbehandeling.

In de 10e minuut ging keeper de Jonge in de fout nadat hij door zijn vedediging in de steek gelaten werd en de 1-0 stond op het bord. Ouderkerk kwam maar niet in zijn spel en was sporadisch gevaarlijk voor het doel van ZSGOWMS, in de 40e minuut was het wederom de thuisploeg die de stand verdubbelde door een schot vanaf 16 meter over de Jonge in de verre hoek te plaatsen.

De tweede helft Van Luijn in de spits en Mathijs van Zuiligen eruit. Na 10 minuten was het van Barneveld die zijn schot op doel via de onderkant lat er weer uit zag springen, dit had de aansluittreffer moeten zijn voor Ouderkerk. In de loop van de resterende tijd gebruikte de trainer ook zijn andere wissels nog en zowaar Ouderkerk kwam wat beter in de wedstrijd, totdat na geklungel in de verdediging de thuisploeg de 3-0 in de 55e minuut op het bord zette.

Uiteindelijk is Ouderkerk ten onder gegaan met een stand van 5-0 voor ZSGOWMS, waar dat aan lag had meerdere oorzaken. Het lijkt erop dat er niet meer op slecht gras gespeeld kan worden ( de thuisploeg is dat gewend), hebben de spelers de verkeerde voetbalschoenen en zijn de spelers te licht. Fysiek niet opgewassen tegen dit soort tegenstanders? Het heeft er alle schijn van maar we hebben te maken met ook een aantal jeugdige spelers die van deze wedstrijden kunnen leren en uiteindelijk ook betere en sterkere voetballers worden.

Zondag a.s. kan Ouderkerk zich revancheren thuis tegen de Kennemers .

Speler van de week is geworden Tim Baas.