Valentijnsactie van Het Kofschip

19 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Het is alweer even geleden dat het Winterfestival 2017 op 't Kampje plaats vond.

Basisschool Het Kofschip stond met maar liefst twee kramen op de markt met een grote sortering door leerlingen én leerkrachten zelfgemaakte kerstartikelen. Ook waren er allerlei andere kerstartikelen zoals o.a. kerstknuffels, kerstdecoraties en lekkernijen te vinden. De artikelen gingen vlot van de hand en rond 18.00 uur waren we uitverkocht! Geweldig!

Van de helft van de opbrengst kochten we leuke, educatieve cadeautjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd van Voedselbank Diemen; ons goede doel van dit jaar. Dichtbij gelegen en enorm dankbaar om als school iets voor te doen.

Inmiddels hebben wij, maar ook onze BSO, al meerdere keren de kinderen van Voedselbank Diemen gesponsord met deze actie. Het Kofschip behoort dan ook tot de vrienden van Voedselbank Diemen.

Alle kinderen zijn zo ontzettend blij met de cadeautjes!!! Het is tenslotte fijn als je naar school kunt gaan met een toffe rugzak met je eigen beker en bakje erin. Ook een eigen etui met schrijfspulletjes mag niet ontbreken vinden wij, net als speel-leermaterialen als vouwblaadjes, schetsboeken, waterverf, schaar, lijm e.d.

Ook na school is het leuk als je thuis iets te doen hebt en je kunt ontwikkelen. Dat lijkt zo vanzelfsprekend maar is dat niet voor kinderen van de Voedselbank.

Op Valentijnsdag, woensdag 14 februari 2018, brachten juf Annietha en juf Lisette drie manden met cadeautjes naar Landlust 1 te Diemen waar de Voedselbank is gehuisvest.

Zij werden heel hartelijk ontvangen door Heleen, Soraya en Lamyai die zodra wij de parkeerplaats op reden al naar buiten kwamen gesneld om te helpen uitladen. Alle spullen werden uitgebreid en enthousiast bewonderd door de vrijwilligsters. Na een fotomomentje en een rondleiding door het pand keerden de juffen vol indrukken, geraakt door de verhalen en met ideetjes voor nog meer acties, terug naar Het Kofschip in Ouderkerk aan de Amstel.

Leerlingen en team van Het Kofschip bedanken alle bezoekers aan de kerstkraam voor hun komst.

Fijn dat ieder zijn steentje heeft bijgedragen! Het is echt heel goed terecht gekomen!

Tot volgend jaar!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie