Afbeelding
Google Streetview

Verkeerslichten nog steeds op zwart

19 september 2018 om 10:58 lokaal

EDE Bewoners in Ede Zuid verbazen zich er al een hele tijd over dat de verkeerslichten op het kruispunt Jan Th. Tooroplaan/ Nassaulaan nog steeds niet werken. Enkele jaren geleden werden daar verkeerslichten geplaatst, maar de lichten staan nog altijd op zwart.

,,De verkeerslichten staan daar voor de WEpod, de zelfrijdende auto", zegt woordvoerder Pepijn Boekhorst van de gemeente Ede. De WEpod heeft volgens Boekhorst nog niet zo vaak gereden, omdat de provincie Gelderland, de eigenaar van de auto, drukdoende is om te zorgen dat de WEpod vaker gaat rijden. ,,En ook mensen gaat vervoeren tussen station Ede-Wageningen en Wageningen Campus. De verkeerslichten op het kruispunt gaan alleen aan als de WEpod er rijdt."

In 2016 werd besloten dat de ontwikkeling van zelfrijdend verkeer in Gelderland zeker nog drie jaar wordt voortgezet. De testritten en doorontwikkeling van de WEpods in FoodValley gaan door. Daarnaast komen er grensoverschrijdende testritten. Op vliegveld Weeze in Duitsland wordt getest met het vervoeren van mensen en pakketten en er komt een proef met autonoom rijdende trucks in konvooi. Wanneer de WEpods in Ede gaan rijden is nu nog niet bekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie