Ab Jansen heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen.
Ab Jansen heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen. Pauw Media

Lintje voor Lunteraan Ab Jansen

5 oktober 2018 om 06:35 lokaal

LUNTEREN Ab Jansen heeft woensdag een koninklijke onderscheiding ontvangen. De 71-jarige Lunteraan, directeur van Jansen Poultry Equipment, kreeg van burgemeester Asje van Dijk van Barneveld de versierselen opgespeld die horen bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ab Jansen richtte in 1986 richtte het bedrijf Jansen Poultry Equipment op voor de ontwikkeling en productie van automatische legnesten voor pluimveehouders. Wat begon als experiment en eenmansbedrijf groeide de afgelopen decennia uit tot een internationale onderneming die eiertransport-, opfok- en volièresystemen exporteert naar meer dan 70 landen.

BAANBREKEND Het bedrijf is nu wereldmarktleider op het gebied van innovatie en ontwikkeling van huisvestingssystemen voor pluimvee. De door Jansen toegepaste benadering vanuit het dier wordt beschouwd als baanbrekend in de pluimveesector. Vanuit deze visie en zijn kennis van pluimveetechniek ontwikkelde de Lunteraan het zogenoemde Jansenlegnest, dat uit onderzoek een van de beste van de wereld bleek te zijn. ,,Mede dankzij zijn visie op het natuurlijke gedrag van het dier heeft de Nederlandse Pluimveehouderij wereldwijd een voorlopersrol, met name op het gebied van dierenwelzijn'', benadrukte burgemeester Van Dijk in zijn toespraak.

SIERRA LEONE Jansen deed ook op het maatschappelijke vlak van zich spreken. Zo was hij meerdere jaren als vrijwillig adviseur betrokken bij een Private Sector Investeringsprogramma in Sierra Leone. Doel van dit project was om een kippenfarm op te zetten voor de lokale bevolking, zodat op die manier kon worden voorzien in voedselvoorziening en werkgelegenheid.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de opening van het kenniscentrum van Jansen Poultry Equipment in Barneveld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie