Afbeelding
Archief BDUmedia

Nog vijf jaar Omroep Ede

29 november 2018 om 20:14 lokaal

EDE Het Edese college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad vragen om een positief advies af te geven aan het Commissariaat voor de Media over de aanvraag van Stichting Omroep Ede voor aanwijzing als lokale media-instelling voor de gemeente Ede voor een nieuwe periode van vijf jaar, ingaande op 16 maart 2019.

Bij besluit van 18 maart 2014 heeft het Commissariaat de Stichting Omroep Ede aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Ede. Deze aanwijzing is ingegaan op 16 maart 2014 en eindigt op 15 maart 2019. De stichting heeft het Commissariaat als enige instelling laten weten, dat zij in aanmerking wenst te komen voor de aanwijzing als lokale publieke media-instelling in een aansluitende periode.

Voordat het Commissariaat een beslissing neemt over deze aanvraag, moet de gemeenteraad het Commissariaat adviseren over de vraag of de media-instelling voldoet aan de eisen die deze wet stelt. De jaarlijkse subsidie van 172.844 euro opgenomen is opgenomen in de gemeentelijke programmabegroting.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie