Afbeelding
BDU Media

De vijf best bekeken video's van het afgelopen jaar

26 december 2018 om 09:08 lokaal

EDE Aan het eind van ieder jaar is het tijd voor terugblikken, overzichten en lijstjes. Daar doet de redactie van Ede Stad graag aan mee. Deze keer met een top 5 van best bekeken nieuwsvideo's van het afgelopen jaar.

De top 5 bestaat uit een aantal heftige gebeurtenissen, te beginnen met een felle brand. Op nummer één (video bovenaan) staat namelijk de video van een grote brand bij een garagebedrijf aan de Fultonstraat in Ede. In het getroffen pand ontdekte de politie een hennepkwekerij en een onderzoek werd ingesteld. (Bron: Ted Walker)

TWEE De tweede best bekeken video is die van de brand bij technische opleider ROVC aan de Galvanistraat in Ede. Rond 23.00 uur kwam de eerste melding van de brand binnen, en daarna werd snel opgeschaald. Bij de brand kwam ook veel rook vrij en er werd een NL Alert verstuurd aan bewoners van de wijken Rietkampen, Maandereng en Ede-Zuid. De felle brand legde het pand volledig in as. (Bron: Ted Walker)

DRIE Een ernstig ongeval op de oversteekplaats op de N224 in Ede staat op plek drie. Een auto en een fietsster kwamen met elkaar in botsing en daarbij kwam een 66-jarige vrouw uit Lunteren om het leven. (Bron: Ted Walker)

VIER Code oranje en een wolkbreuk boven Ede, die video werd vaak bekeken. Goed voor een vierde plek in de top 5. Eind mei leidde het noodweer voor flink wat overlast in Ede. De tunnel op de Keesomstraat liep onder en de Albert Heijn XL had te maken met een flinke lekkage. 

VIJF Op nummer vijf opnieuw een grote brand, deze keer op de Ginkelse Heide. De brand legde een kleine acht hectare van de Ginkelse Heide in as. De brandweer van Ede en Bennekom waren met twee tankautospuiten en een bluswatervoertuig ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie