Afbeelding
Henny Jansen

Dit is er deze week te doen in Ede

9 januari 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

10 januari 2019

Ede

Senioren gymnastiek man of vrouw
9:00 Kerkweg 19a

Elke donderdagmorgen van 09.00 tot 10.00 uur is er in de gymzaal aan de Kerkweg 19a (ingang Blotenberglaan) gymles voor ouderen. Vooral ook de spieren worden geoefend die men niet zo vaak meer gebruikt zoals de armen en het bovenlichaam. Er zijn nu negen deelnemers van rond de 60, 70 en 80 jaar. Er kunnen nog een paar deelnemers bij. Meer informatie is verkrijgbaar bij Peter Werkhoven, 0318-651549.

Repaircafé 10 januari in de Meerpaal
12:00 Industrielaan 1
In de Meerpaal wordt donderdag 10 januari weer een repaircafé gehouden. Vrijwilligers van het repaircafé zijn heel vaak in staat kapotte spullen een tweede leven te geven. Het repaircafé vindt plaats van 13.00 tot 15.30 uur in buurthuis de Meerpaal.

11 januari 2019

Ede

Biljartfinale bij BV Gelre
19:00 Horsterweg 5
Bij Biljartvereniging Gelre hebben de afgelopen tijd nogal wat leden zich geplaatst voor finales in verschillende klassen. Erick Herst spant op dit moment de kroon met zijn plaatsing voor het NK in de 4e klasse libre. Biljartvereniging Gelre houdt in het weekend van 11 tot 13 januari de districtsfinale biljarten 2e klasse libre. Bijzonder is dat zich voor deze finale twee clubleden hebben geplaatst. Acht deelnemers strijden om de titel die recht geeft op een gewestelijke finale. De moyenne grenzen in deze klasse gaan van 2.50 tot 4.00 en tellen 90 caramboles. Arjen Oonk is met een promotiegemiddelde van 4.74 als eerste geplaatst. Louis van den Dries staat als derde op de lijst met een plaatsingsmoyenne van 4.25. Beide Gelrespelers komen volgend seizoen in de eerste klasse uit. Deze finale wordt gespeeld in het clublokaal aan de Horsterweg en begint vrijdag 11 januari om 19.00 uur. Op zaterdag en zondag wordt om 11.00 uur begonnen.

Het Gelders Orkest & Quirine Viersen
19:30 Molenstraat 45
Nieuwjaarsconcert: Quirine Viersen schittert in Mozart en Stravinsky

12 januari 2019

Ede

Nieuwjaarsconcert De Harmonie
15:00 Peppelensteeg 12a
Om het nieuwe jaar muzikaal in te luiden geeft De Harmonie op zaterdag 12 januari een nieuwjaarsconcert. Een concert met diverse stukken, zoals onder andere Highlights from Chess van Johan de Meij met hoogtepunten van de muziek van Abba en Slavische dansen no.8 van Antonin Dvorak. Daarnaast speelt het harmonieorkest samen met de AMV-leerlingen een Blokfluit Heavy-metal. Een concert voor alle leeftijden.De toegang is gratis. Na afloop van het concert is er gelegenheid om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Oldenhermanns - Unsexed
20:15 Molenstraat 45
Oldenhermanns gaat in Unsexed op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur.

Bennekom

Live@HetOudePostkantoor
21:00 Dorpsstraat 2
In Het Oude Postkantoor is er zaterdag 12 januari weer live-muziek. Deze avond wordt verzorgd door de folkband The Coincidences, wat garant staat voor een Iers feestje. Als support-act treedt Maya Lizz op. Deze Bennekomse zangeres zingt Engelstalige liedjes met een country-pop sound. De toegang kost 5 euro.

13 januari 2019

Ede

Maquette (8+) - Beumer en Drost
15:00 Molenstraat 45
Een theaterthriller op schaal.

16 januari 2019

Ede

Burenbijeenkomst zonnepanelen
19:30 Parkrand 60
Bewoners in Kernhem die interesse hebben om binnenkort zonnepanelen aan te schaffen, zijn op woensdag 16 januari om 19.30 uur welkom in het Kernhuis, Parkrand 60. Een aantal buren is samen met Kenhem Wijkcommunity aan de slag gegaan met een burenaanbod voor zonnepanelen en vertellen hier graag meer over. Bewoners Anton, Greetje en Hanjo hebben samen met Kenhem Community en Buurkracht de krachten gebundeld en willen voor alle buren een mooi aanbod voor zonnepanelen. Zij hebben hiervoor verschillende offertes van leveranciers uit de regio vergeleken en gekozen voor Alles op Groen. Bewoners die willen komen en interesse hebben in dit aanbod voor zonnepanelen kunnen meer informatie krijgen en zich aanmelden via de site www.kenhem.com (Green your Street). Het buurtteam is ook bereikbaar via greenit@kenhem.com.

Informatieavond laagvliegroutes in Cultura
19:30 Molenstraat 45
Hoog Over Ede (HOE) volgt alles rond de dreigende laagvliegroutes op de voet. Op woensdag 16 januari houdt HOE een informatieavond in Cultura, met de laatste informatie en gelegenheid voor debat met deskundigen. Minister Van Nieuwenhuizen wil Lelystad Airport in maart 2020 openen. Ze is nu in gesprek met Brussel om dit voor elkaar te krijgen. De Europese commissie bepaalde onlangs dat Lelystad Airport niet uitsluitend vakantieverkeer van Schiphol mag overnemen. Het doel van het vliegveld was juist om Schiphol te ontlasten. Ondanks deze uitspraak zet de minister haar plannen door om Lelystad in 2020 te openen. Aanmelding: info@hoogoverede.nl. Voor meer informatie en het programma kijk op: www.hoogoverede.nl.

17 januari 2019

Ede

Denken over dieren: dierenwelzijn?
20:00 Verlengde Maanderweg 33
Denken over dieren: een kwestie van dierenwelzijn? Mogen de dieren in de Oostvaardersplassen gedood worden? Hoe ver mag je dieren aanpassen aan onze wensen? Is het nog verantwoord om vlees te eten? Hoe ga je om met agressieve honden? ,,Bijna elke dag is er nieuws over dieren. Soms leuk, maar vaak ook omdat er vragen of problemen zijn. Dat is niet zo verrassend. In Nederland leven niet alleen veel mensen, maar ook nog eens heel veel dieren. Sterker nog: er leven in ons land meer dieren dan mensen. We kunnen dus niet om dieren heen. De vraag is, hoe gaan we men hen om? Dierenwelzijn speelt bij het beantwoorden van deze vraag een steeds grotere rol. Maar wat houdt dat precies in? En wat heeft de Bijbel ons te vertellen als we spreken over dieren? Over deze vragen graven we onder leiding van Franck Meijboom, ethicus aan de Universiteit Utrecht, een spade dieper: om tot praktische inzichten te komen over onze omgang met dieren en wat dierenwelzijn in de praktijk betekent", vertelt een woordvoerder.

Mira van der Lubbe - Maak van je shit een hit
20:15 Molenstraat 45
Mira van der Lubbe vertelt haar persoonlijke verhaal. Vader Huub schreef de liedteksten en Eva van Manen zette ze op muziek.

18 januari 2019

Ede

Yuri Honing Acoustic Quartet
20:15 Molenstraat 45
Yuri Honing staat al vele jaren aan de top en toert langs de meeste werelddelen. Eens in de twee jaar is er ruimte voor een Nederlandse theatertournee.

19 januari 2019

Ede

Repaircafé bij Meet Inn
10:00 Notaris Fischerstraat 10
De deskundige vrijwilligers van het repaircafé zijn heel vaak in staat kapotte spullen een tweede leven te geven. Op zaterdag 19 januari vindt het repaircafé plaats in Meet Inn van 10.00 tot 12.30 uur. Meet Inn is te vinden aan de Notaris Fischerstraat 10 in Ede.

Anneke van Giersbergen - Inchecken
20:15 Molenstraat 45
Als frontvrouw van metalband The Gathering kreeg ze in de jaren negentig wereldwijd erkenning, maar muzikaal is Anneke altijd haar grenzen blijven verkennen.

23 januari 2019

Ede

Lezing: een weg naar genezing
19:30 Industrielaan 1
Deze informatieve lezing gaat over Bruno Gröning en een weg naar gezondheid van lichaam en ziel. Bruno Gröning leefde van 1906 tot 1959 in Duitsland. Hij wees mensen erop dat er een genezende kracht bestaat, die hij 'Heilstrom' noemde en hij legde genezingzoekenden uit hoe ze door opname van deze kracht gezond konden worden. Tot zijn dood in 1959 gebeurden er tijdens zijn voordrachten in Duitsland en Oostenrijk talloze genezingen, ook van ongeneeslijke ziekten. Na zijn dood gingen de genezingen verder en werd de Bruno Gröning-Vriendenkring opgericht.

Tijdens deze lezing is het mogelijk zelf de genezende kracht te ervaren. Er wordt uitleg gegeven over de leer van Bruno Gröning en deelnemers horen hoe ze die kunnen toepassen. Enkele medisch gecontroleerde genezingen worden verteld en toegelicht. Deze lezing is gratis toegankelijk (een vrijwillige gift is welkom).

Meer informatie: www.bruno-groening.org of telefoon 06-2435425 of e-mail netherlands@bruno-groening.org.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie