Afbeelding
Archief BDUmedia

Bijna volledige steun aan Omroep Ede

17 januari 2019 om 20:25 lokaal

EDE De Edese gemeenteraad gaf donderdagavond op de SGP-raadsleden Theo Folmer en Evert Jansen na een positief advies af aan het Commissariaat voor de Media over de aanvraag van Stichting Omroep Ede voor aanwijzing als lokale media-instelling voor de gemeente Ede voor een periode van vijf jaar, ingaande op 16 maart 2019.

Bij besluit van 18 maart 2014 heeft het Commissariaat voor de Media de stichting Omroep Ede aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Ede. Deze aanwijzing ging in op 16 maart 2014 en eindigt op 15 maart 2019. De Mediawet 2008 bepaalt dat niet meer dan één lokale omroep per gemeente kan worden aangewezen.

Stichting Omroep Ede heeft als enige instelling het Commissariaat laten weten dat zij in aanmerking wenst te komen voor aanwijzing als lokale publieke media-instelling in de aansluitende periode van vijf jaar. Voordat het Commissariaat een beslissing neemt over deze aanvraag moet de gemeenteraad adviseren over de vraag of de Stichting Omroep Ede voldoet aan de eisen die deze wet stelt.

Harry van Huijstee (PvdA) zei dat een gevarieerd aanbod en een goed programma van groot belang is voor de gemeente Ede. ,,Omroep Ede pakt haar rol daarin goed op. Daar mag Ede blij mee zijn, we steunen het voorstel daarom van harte." Volgens Nico van de Poel onderkent het grootste gedeelte van de fractie van de SGP het belang van Omroep Ede. ,,We kunnen niet alle programma's waarderen, toch kunnen wij wel in meerderheid instemmen met een positief advies aan het Commissariaat van de Media."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie