Archieffoto van de politiehond Biko.
Archieffoto van de politiehond Biko. Politie Veenendaal

Politiehond Biko bijt zeer agressieve Edenaar in been

4 februari 2019 om 10:57 lokaal

EDE De politie heeft in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 februari op de Raadhuisstraat in Veenendaal met gebruikmaking van de wapenstok drie vechtende verdachten aangehouden. Eén van de verdachten, een 35-jarige Edenaar,  was zó agressief dat de inzet van surveillancehond Biko noodzakelijk bleek, meldt de politie.

Surveillerende agenten stuitten die nacht rond 5.15 uur op de Raadhuisstraat op een vechtpartij. Drie mannen hadden het met elkaar aan de stok. De agenten probeerden de vechtenden uit elkaar te halen, maar zelfs een klap met de wapenstok hielp niet. De mannen bleven elkaar in de haren vliegen.

De geleider van de politiehond waarschuwde de mannen vervolgens voor de inzet van Biko als ze hun gevecht niet zouden staken. Luid blaffen hielp echter niet, maar de agenten slaagden er met hun ter assistentie aangekomen collega's in de zich hevig verzettende agressievelingen te scheiden. Ze werden aangehouden en geboeid. Het gaat om mannen van 21 en 31 jaar (uit Veenendaal) en een 35-jarige man uit Ede.

ONDER CONTROLE Toen de Edenaar desondanks één van de andere verdachten bleef trappen, beet politiehond Biko hem bij zijn been, waarop de verdachte bedaarde en de agenten de situatie volledig onder controle kregen. De verdachten werden voor verhoor ingesloten op het politiebureau, waar personeel van de ambulancedienst hen behandelde aan hun lichte verwondingen. Een arts beoordeelde de bijtwond van de Edenaar en geen van de verdachten hoefde naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op wegens openlijke geweldpleging.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie