Afbeelding
Ted Walker

Edenaar vast voor overval Bennekom

8 februari 2019 om 13:46 lokaal

BENNEKOM Met de aanhouding van een 18-jarige jongen uit Ede heeft de politie het onderzoek naar de gewapende overval op een tabakswinkel in Bennekom afgerond. In het totaal zijn drie personen aangehouden voor deze overval.

De tabakswinkel aan de Brinkstraat werd op 6 november 2018 overvallen. Drie personen met bivakmutsen bedreigden de medewerkster en eisten de inhoud van de kassa. De drie verdachten gingen er vervolgens vandoor. Een oplettende burger zag het voorval gebeuren en zette de achtervolging in. Mede dankzij de hulp van deze getuige kon de politie één man direct aanhouden, een 18-jarige jongen uit Lelystad. De politie zocht met behulp van een speurhond en helikopter de omgeving af maar trof de andere verdachten niet aan.

ONDERZOEK AFGEROND De politie startte direct na de overval een onderzoek. Zo werd er onder meer buurtonderzoek gedaan en werden camerabeelden bekeken. Dankzij de inspanningen van de recherche werd in januari de tweede verdachte, een 17-jarige jongen uit Druten, aangehouden. Dinsdag 5 februari werd de derde verdachte, de 18-jarige jongen uit Ede, aangehouden. Hiermee is het onderzoek afgerond.

Het slachtoffer is geïnformeerd over de aanhouding.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie