Afbeelding
Bert Vos

Tien Pluimen voor Edese kinderen en jongeren

9 maart 2019 om 16:15 lokaal

EDE Burgemeester René Verhulst heeft zaterdagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst in Cultura tien Pluimen uitgereikt aan kinderen en jongeren uit de gemeente Ede.

De Pluim is een onderscheiding voor kinderen en jongeren die zich belangeloos hebben ingezet voor de samenleving of een bijzondere prestatie hebben verricht. Ook kan een Pluim worden uitgereikt aan kinderen of teams die nationaal of internationaal kampioen zijn geworden op het gebied van sport of cultuur.

De Pluimen gingen naar:

Wouter Beek uit Ederveen heeft zich lange tijd ingezet voor een skatepark in Ederveen. Mede door zijn inzet is er voor de jeugd uit Ederveen en omgeving een skatepark gerealiseerd.

Levy Blumink uit Ede heeft afgelopen jaar de eerste plaats behaald tijdens de volgende kampioenschappen: European Karate Cup (WIKF) in Braga (Portugal), Open Nederlandse Kampioenschappen Karate in Almere en Nederlands Kampioenschappen Karate in Zoetermeer.

Quincy Janssen en Ingeborg Slot uit Ede en Marloes Pouels uit Bennekom hebben samen het Engelstalige boek NALA geschreven en uitgegeven. De opbrengst schenken zij aan Plan Nederland.

Basem Kamel uit Ede heeft afgelopen jaar een bronzen medaille gewonnen tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen Karate in Almere en een zilveren medaille tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Zoetermeer. Daarnaast zet hij zich in voor KWF Kankerbestrijding.

Floor van der Werf uit Ede heeft in 2018 de National Geographic Junior fotowedstrijd in de categorie Landschap gewonnen met haar foto 'running boy'.

Céline van Heerikhuize uit Wekerom is in 2018 Nederlands Kampioen geworden op de 800 meter tijdens de nationale C-Spelen in Apeldoorn. Ook won zij brons op de 800 meter tijdens het Nederlands Kampioenschap voor B-junioren in Emmeloord en goud in Duitsland op de 300 meter sprint met de Nederlandse ploeg.

Julian Schimmel uit Ede heeft op 3 juni 2018 de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd in Hilversum gewonnen.

Jesmé Dokter uit Bennekom is op 3 juni 2018 Nederlands Kampioen geworden op het onderdeel vloer tijdens het Nederlands Bondskampioenschap Turnen in Tilburg.

Team B1 van korfbalvereniging DVO/Accountor uit Bennekom is op 16 juni 2018 Nederlands Kampioen geworden in Bennekom.

Wietske de Bondt uit Ede heeft met een gemengd scholenteam de nationale eindronde van de European Union Science Olympiad gewonnen. Daarnaast is zij al lange tijd vrijwilliger korfbalvereniging Reehorst '45.

In de jury van de Pluim zaten wethouder Leon Meijer (Jeugdzorg), teamchef Peter van den Berg van politie Ede, Chris Moes van Malkander, raadslid Charifa el Kaddouri, Sjonnie Maasdam van Sportservice Ede en Lara Hoogenbosch, voorzitter jongerenraad.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie