Anjolein Schraven beschilderd eieren met 'haar'kinderen tijdens tekenles
Anjolein Schraven beschilderd eieren met 'haar'kinderen tijdens tekenles Ted Walker

'Elke wolk heeft een zilveren randje'

18 april 2019 om 10:05 lokaal Op de man/vrouw af

EDE Anjolein Schraven heeft een eigen bedrijf. Daarnaast is zij moeder, echtgenote en baasje van haar dieren. Schraven schrijft boeken, geeft tekenles en heeft een groot hart voor kinderen. Haar slechtste gewoonte? ,,Veel te veel willen doen."

Ted Walker

Leeftijd: 51

Woonplaats: Bennekom

Burgerlijke staat: Gehuwd

Beroep: Ik heb een eigen bedrijf: Koning Giraf Growth Mindset. We geven Growth Mindset (de gedachtepatronen die je de ruimte geven op natuurlijke wijze te groeien, red.), tekenles en workshops en maken lespakketten, -boeken en een online groeipoel.

Vrijwilligerswerk: Vrijwilligerswerk en gewoon werk loopt naadloos in elkaar over en daarbij geloof ik in 'noaberschap': zorgen voor elkaar en de gezamenlijke omgeving.

Hobby´s: Tekenen/schilderen en archeologie zijn wisselend mijn hobby en mijn beroep geweest. Verder ben ik graag in de weer met onder andere onze paarden, wol, de tuin en muziek.

Hoeveel uur besteedt u per dag aan sociale media? Minder dan een uur, en dan alleen WhatsApp en Google.

Drie belangrijkste apps op telefoon? WhatsApp om snel even wat te regelen en bij te blijven met vrienden en familie. En Google is zo’n heerlijke encyclopedie.

Prettigste moment van de dag? Ieder moment kan het mooiste moment zijn of worden. En dat is iedere dag anders.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Ons volgende Growh Mindsetboek is echt een leesboek. Dat heb ik nog nooit geschreven en daar heb ik vreselijk veel zin in. Mijn hoofd loopt over van de ideeën die op papier moeten.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Morgan Freeman, dan is het vast interessant èn gezellig.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Ik denk dat ze vragen of ik nog wat ben gaan doen met tekenen en of ik nog steeds paardengek ben. Ik kan beide vragen dus met een ja beantwoorden.

Lijfspreuk: Ik schrijf boekjes vol met spreuken die voor mij inspirerend zijn, maar voor deze rubriek kies ik deze die ik van mijn beppe (oma) heb geleerd: 'Eltse wolk hat in sulveren râne', in het Nederlands is dat 'Elke wolk heeft een zilveren randje'.

Wat is uw definitie van geluk? Die zilveren rand altijd blijven zien, al is het maar in je dromen.

Wat is uw slechtste gewoonte? Veel te veel willen doen. Ik barst altijd van de ideeën. Nadeel is dus een chronisch tijd tekort en de noodzaak om goed te plannen. Voordeel is dat ik me nooit verveel en dat ik veel kan maken.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Dat heb ik nog nooit uitgerekend. Ik denk vooral aan samenzijn met ons gezin: vakantie, picknicken, gezellige uitjes. Maar ik investeer ook met liefde in mijn bedrijf; dus ook daar waar het niet noodzakelijk is.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Er is niets dat ik niet kan missen.

Favoriete Netflix/HBO-serie? We kijken nu Vikings. Toch interessant hoe ze sagen en archeologie hebben gebruikt en aangevuld met fantasie. Je blijft jezelf afvragen: hoe zou dat in het echt zijn geweest?

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Rikus, een goede vriend met een opgeruimd karakter en de leukste boer van Drenthe. Heerlijk de hele dag op het land en tussen de koeien.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Haute-Normandië. We houden van de combinatie van de beschutte beekdalen en de wijde, woeste hoogvlaktes bij de zee.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Mijn beste vriendin -ook op vakantie- zat met haar gezin in een levensbedreigende brand in Spanje. Haar angst voelen en niets kunnen doen, vond ik heel erg.

Wat was als kind uw droomberoep? Boerin met heel veel dieren.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Urenlang met vriendinnetjes op onze paarden door de Drentse landschappen zwalken, lunch mee. Helemaal vrij.

Wie is uw grote voorbeeld? Eén grootste voorbeeld heb ik niet. Je leert van iedereen wat en iedereen kan je ergens toe inspireren. Zo leer je uiteindelijk vooral om je eigen unieke zelf te zijn. Zo gebruik ik mijn tekenlessen ook. Ontdekken wat je zelf wil maken ligt niet ver af van wie je zelf bent en wil zijn.

Wat is uw favoriete muziek? Het mooiste nog altijd oude muziek (middeleeuws) tot en met Barok. Maar ook bijvoorbeeld doedelzak, gitaar, cello, kletsjmer, Latin Jazz, Cubaans, Bruce Springsteen, Queen (met Freddy niet de nieuwe variant), Brian Adams. En de muziek van onze kinderen vind ik ook prachtig, een soort melodieuze metal met veel symboliek.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Ik ben dol op tractoren.

Bent u (bij)gelovig? Ik geloof in de kracht van zacht en dat we hier zijn om in liefde te groeien.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Laat mij maar lekker slapen, want slapen is gezond.

Favoriet eten? Turks eten. Ik vind combinatie zoetig, zurig en hartig heerlijk.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? Het groenbeleid. Er is veel meer ruimte voor bomen, struiken, bloemen en planten.

Wat zou u doen met een miljoen euro? Besteden aan goede doelen voor kinderen over de hele wereld. Daar hoort voor mij ons Konig Giraf Growth Mindset Project ook bij, zodat alle scholen en ouders er direct mee aan de slag kunnen. Kinderen die alles lijken te hebben, gaan gebukt onder prestatiedruk en faalangst. Ik gun ze zo dat ze weer vrij en blij kunnen leren.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Dat is dan direct bewoond, want ik neem mijn gezin en onze dieren mee.

Aan wie geeft u het stokje door en waarom? Ik geef het stokje door aan Lars Hogendoorn. Omdat het een uniek mens is met een groot hart. Hij heeft vast iets leuks te vertellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie