Afbeelding
Gemeente Ede

Onderscheiding voor twee jonge vrijwilligers

7 mei 2019 om 19:06 lokaal

EDE Wethouder Hester Veltman heeft dinsdag 7 mei twee Europasses uitgereikt aan jongeren uit het YourCube project. Met dit project krijgen jongeren tot 30 jaar de kans om zichzelf te ontwikkelen door
middel van vrijwilligerswerk. Het project moet een investering in de toekomst zijn en daarmee de zelfredzaamheid van de jongeren bevorderen.

YourCube wordt in Ede uitgevoerd door Netwerk Dien je Stad. Samen met de jongeren wordt er gekeken naar de talenten, passies en leerdoelen van de jongeren en wordt hierbij gezocht naar een werkplek die hierbij aansluit. Tegelijkertijd is het aantrekkelijk voor jongeren omdat er een certificaat te behalen valt genaamd de Europass. De Europass is een Europees certificaat waarin aangetoond wordt dat een jongere voor minimaal honderd uur vrijwilligerswerk heeft gedaan. De jongeren kunnen de Europass op hun CV vermelden, wat de kans op werk vergroot.

Wethouder Hester Veltman: ,,Het is mooi om te zien dat deze jongeren door vrijwilligerswerk groeien als individu en ontdekken wat ze kunnen en leuk vinden". Tijdens de uitreiking bij dagbestedingsplek 'De Buurtboerderij' vertelden de jongeren wat ze in die honderd uur gedaan en geleerd hebben.

HONDERD UUR Anneriet (17) uit Bennekom heeft op verschillende plekken vrijwilligerswerk gedaan en is nog steeds bezig. Van huiswerkbegeleiding aan een kind tot het bezoeken van ouderen, contact met anderen is voor haar heel belangrijk. De honderd uur heeft haar dan ook geleerd dat ze in de toekomst met mensen wil werken.

Chen Chen (14) uit Ede heeft binnen slechts drie weken honderd uur vrijwilligerswerk gedaan. Hij heeft geholpen bij een bewegingsactiviteit van Opella, en op de buurtboerderij van Philadelphia samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meegewerkt in de moestuin. Hij heeft laten zien dat hij betrouwbaar is en geleerd om samen te werken met anderen. De bewegingsactiviteit was zo geslaagd, dat hij later een sport gerelateerde opleiding wil volgen.
Het project wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Meer informatie over YourCube en de Europasses is te vinden op www.dienjestad.nl/yourcube.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie