Afbeelding
ANP Patrick van Katwijk

Koning opent Park Paviljoen van De Hoge Veluwe

14 mei 2019 om 15:15 lokaal

OTTERLO Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 21 juni het nieuwe Park Paviljoen op het Nationale Park de Hoge Veluwe. In het paviljoen zijn een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een Parkwinkel gehuisvest. Het nieuwe gebouw vormt een goede uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten door de Hoge Veluwe.

Het Park Paviljoen is een multifunctioneel gebouw dat duurzaam is ontworpen en voorzien van zonnepalen en een warmte-en koudeopslag. Met de bouw van het paviljoen is een eerste stap gezet in een grootschalige vernieuwing van het park. Ook het evenemententerrein, de speeltuin, ontsluitingsweg, fietspad en de parkeerplaats worden opnieuw ingericht. Daarnaast wordt de fietsenstalling uitgebreid en wordt op den duur ook natuurmuseum Museonder vernieuwd.

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe is gesticht in 1935. Het park is circa 5.400 hectare groot en is daarmee het grootste aaneengesloten particuliere natuurgebied  van Nederland met een subsidieonafhankelijke exploitatie. Het gebied bestaat uit verschillende loof-, naald- en gemengde bossen, maar ook heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen.  Hierin leven verschillende plant- en diersoorten, zoals de parelmoervlinder en het edelhert. Meer dan honderd van deze soorten dreigen te verdwijnen uit Nederland. Op De Hoge Veluwe is naast natuur en recreatie ook ruimte ingeruimd voor cultuurhistorische elementen, architectuur en beeldende kunst.

Na de opening krijgt Koning Willem-Alexander een rondleiding door en om het gebouw en spreekt hij met diverse betrokkenen over de totstandkoming van het Park Paviljoen en de toekomstplannen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie