Sixties Concert The Joy met
Sixties Concert The Joy met "Music that rocked the world" Wisse van Vliet

Junushoff in de sfeer van de ‘Sixties’ met The Joy

19 mei 2019 om 20:01 lokaal Deel je nieuws

Bezoekers van de Junushoff in Wageningen waanden zich zaterdag 18 mei weer even terug in de jaren zestig dankzij het Bennekomse koor The Joy. Het koor had, onder de veelzeggende titel ‘The Sixties – Music That Rocked The World’, flink uitgepakt. Zo stond er ondermeer een Chevrolet voor de deur, was de hal veranderd in een heuse huiskamer uit de jaren zestig en was er natuurlijk bijpassende muziek. Met de muzikale bijdrage van de Big Band Bennekom (Triple B.) was het een geslaagde avond.

De avond werd knallend geopend met een Sixties Medley ondersteund door het combo en blazers van Triple B. The Joy had, onder leiding van dirigente Rolinde Zieverink, voor een boeiend programma gezorgd waarbij het koor en de big band elkaar regelmatig afwisselden. Ook werden er stukken gezamenlijk uitgevoerd waaronder het prachtige ‘At Last’ en het opzwepende ‘Higher and higher’. Soliste Chananja Schulz vormden een prettige aanvulling met haar prachtige warme stem. Haar solo van het bekende nummer ‘Think’ van Aretha Franklin kon op groot applaus rekenen van het publiek.

Triple B. had, vooral voor de pauze, een aanzienlijk aandeel in het concert en vertolkte een aantal jazzy-achtige nummers met solopartijen voor zangeres Gedy van Rijn. Zo speelden zij “I’ve got the World on a string”, “Switch in time” en het bekende nummer “Fly me to the moon” van Frank Sinatra.

Na de pauze kwam het koor meer aan bod waarbij er afwisseling was in de meer up-tempo en rustigere nummers. Zoals het prachtige gospelnummer ‘Peace in the Valley, een medley met liederen uit de musical “Hair” en tot slot het prachtige “You’ll never walk alone”.

Een kleine groepje koorleden van de zogeheten Accentgroep Modern, bracht de nummers ‘I Want You Back/ ABC’ en ‘Sweet Caroline’ prachtig ten gehore.

Met een onderdeel van ‘Hey Jude’ en ‘Higher and higher’ als toegift namen koor en big band afscheid van het publiek.

Het Bennekomse Christelijke koor The Joy onderscheidt zich al ruim 35 jaar met een zeer gevarieerd repertoire. Repetities vinden elke donderdag plaats van 19.45 tot 21.45 uur in het Kerkheem in Bennekom. Zie voor meer informatie: www.thejoybennekom.nl of volg ons op Facebook Zangkoor The Joy.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie