Het G-hockey team van MHC Ede promoot het hockey tijdens de G-sportdag in de Van der Knaaphal.
Het G-hockey team van MHC Ede promoot het hockey tijdens de G-sportdag in de Van der Knaaphal. MHC Ede

Dit is er deze week te doen in Ede

5 juni 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

5 juni 2019

Ede

Crea-Bea's
9:30 Bettekamp 99
Gezellig (creatief) bezig zijn, zoals breien, haken, macramé, kletsen, lachen, huilen en er voor elkaar zijn. Natuurlijk met een heerlijk kopje koffie of thee.

Toon Tovenaars Kinderinloop

12:00 Hoflaan 2
Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die zelf of in de familie te maken hebben of hebben gehad met kanker zijn van harte welkom op een creatieve workshop in het teken van techniek.

Toon Tuin bij Tuinenpark De Koekelt
13:30 Hoflaan 2
Wie geraakt is door kanker, is welkom om mee te doen op de Toon Tuin. Iedere woensdagmiddag is er een inloop met een kop koffie in clubhuis 't Veldhuus op Tuinenpark De Koekelt aan de Inschoterweg. Deelname is gratis.

Zelfverdediging kids/jeugd/vrouwen/mannen
16:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen aan diverse groepen, incl. een speciale 'Lady-class'. De zelfverdediging is o.b.v. Systema, een effectieve manier van verdedigen. Niet afhankelijk van kracht of agressie, maar op basis van slimme principes. Voor zowel fysieke, mentale alsook verbale weerbaarheid. Altijd twee gratis proeflessen. Kids 8-12 jaar: 16.45-17.30 uur. Jeugd 12-16 jaar: 18.15-19.30 uur. Lady-class va.16 jaar: 19.30-20.45 uur. Gemengd va.17 jaar: 21.00-22.15 uur. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

6 juni 2019

Ede

Stop zwerfafval! -opruimactie
11:00 Nachtegaallaan 49
Vier klassen van De Vuurvogel gaan, in het kader van 'Design for Change' rondom de Nachtegaallaan zwerfafval opruimen. Verbeter de wereld... Vier klassen van De Vuurvogel gaan, in het kader van 'Design for Change' rondom de Nachtegaallaan zwerfafval opruimen. Wees zelf de verandering die je in de wereld zou kunnen zien is het motto van Design for Change. Gebaseerd op het gedachtegoed van Mahatma Gandhi. Groep 7/8 heeft als onderwerp het zwerfafvalprobleem gekozen. De zwerfafval opruimactie, een extra design prullenbak plaatsen en een voorlichtingsfilmpje voor scholieren over de gevolgen van zwerfafval voor de natuur zijn oplossingen waaraan ze in 8 lessen met elkaar gewerkt hebben.

Zelfverdedigingsles Kids 8-12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen voor kinderen o.b.v. Systema. Een effectieve manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Voor fysieke, mentale en verbale weerbaarheid. Altijd twee gratis proeflessen. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Comedy Speciaal | Stand-up Comedy Night
20:00 Kuiperplein 31
English-spoken stand-up comedy is coming to Ede! We've got six hilarious stand-up comedians and an awesome MC travelling from around the country to perform at this new open mic night. It's going to be an evening full of great giggles, charming chuckles and bog-loads of belly laughs! So come and join the fun :D INFO: Date: 06/06/2019 Doors Open at 19:30 Stories Start at 20:00 Location: Astrant Ede, Kuiperplein 31, 6713 AX Ede TICKETS: 5€ Don't forget to bring cash!

7 juni 2019

Ede

Wees welkom
9:30 Bettekamp 99
Een vrije inloop voor iedereen die van gezelligheid, een goede kop koffie of thee houdt. Ongedwongen en ontspannen met elkaar kletsen en contacten leggen.

Toren rondleiding
19:00 Grotestraat 68
St. Recreatie Veluwe-Vallei houdt vrijdag 7 juni om 19.00 uur een beklimming van de toren van de Oude Kerk in het centrum van Ede en soms de bezichtiging van de kerk met uitleg van gidsen. De gidsen vertellen over de historie van de kerktoren en nemen de deelnemers mee op een klimtocht tot de top van de toren. Iedereen heeft de kerkklokken wel eens gehoord of de muziek van het carillon. Hoe gaat dit in zijn werk? De beiaardier geeft soms uitleg. Wat zijn de benamingen van de hoeken van de kerk? Hoelang staat de kerk al midden in Ede. Aanmelden voor deze unieke belevenis kan uitsluitend vooraf via info@rondleidingenede.nl met vermelding van naam en aantal deelnemers. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen mee. Kinderen vanaf 6 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene mee.

Bennekom

Vleermuisexcursie
21:30 Edeseweg 124
De IVN-afdeling Ede houdt een vleermuisexcursie bij Huis Hoekelum. De start is om 21.30 uur vanaf de parkeerplaats Huis Hoekelum ingang Edeseweg Ede-Bennekom.Bij regen geen excursie. Tijdens deze excursie hopen de gidsen een viertal soorten te laten zien via de bat-detector. De gids is Wiebe Verbaan 0318 611947. Deelname is gratis en men hoeft zich niet vooraf aan te melden.

8 juni 2019

Ede

Schaapscheerdersfeest
10:00
Het schaapscheerdersfeest op de Ginkelse heide, de schapen van de twee kuddes van de Edese Schaapskudden worden geschoren

Unieke G-Sportdag in Topsporthal Ede
14:00 Burgemeester Cees van der Knaapweg 10
De Van der Knaaphal in Ede is op zaterdag 8 juni de place to be voor mensen met een verstandelijke beperking. Van 14.00 tot 17.00 uur staan verschillende sportaanbieders uit de Valleiregio klaar met een divers aanbod aan clinics en demonstraties bij de Unieke G-sportdag. Sport en bewegen is voor iedereen, met of zonder beperking. Bij de sportdag laten sportaanbieders zien dat er ook voor mensen met een verstandelijke beperking heel veel sportmogelijkheden zijn. Maak bijvoorbeeld kennis met voetbal, hockey of atletiek en doe mee met de dans warming-up. Zelf wel graag zaalschoenen meenemen. Buiten het sportaanbod in de Topsporthal zijn er oud Hollandse spelletjes, er is een springkussen en een potje panna-voetbal spelen kan ook. Wasbeer SAM van Sportservice Ede loopt ook rond om samen met de deelnemers sportieve foto's en selfies te maken.

Jubilerende IRENE-korpsen presenteren show
19:00 Brouwerstraat 13b
De Showkorpsen van IRENE uit Ede zullen hun muzikale shows presenteren op de Markt in Ede-Centrum. IRENE bestaat dit jaar 70 jaar. Als verrassing voor het Edese publiek zullen tussen 19.00 uur en 20.30 uur de musickids, jeugdshowband en de showband hun muzikale kunsten vertonen. Dit geldt ook als voorbereiding voor de Internationale Showwedstrijden in het Duitse Rastede in het weekend van 29 en 30 juni.

Otterlo

Dag van de Sterretjes
10:00 Haarweg 2
Kweker en veredelaar Jaap Duijs kruist roodsterretjes met geelsterretjes. De uitbundige bloei van de roodsterretjes en de lange doorbloei van de geelsterretjes komen tot uiting in tientallen verschillende Rhodoxissoorten (sterretjes). Het zijn hele kleine bolletjes die in het voorjaar meteen na het oppotten gaan groeien. Sterretjes bloeien in de kleuren wit, roze, rood en alle tinten daartussen. Met een goede verzorging bloeien ze van half mei tot eind augustus. Ze komen vooral goed tot hun recht in potten en schalen. Daarnaast worden bij bonsai de kleinere cultivars gebruikt als accentplant. In rotstuinen zorgen sterretjes voor kleurige accenten. Al ruim twintig jaar is de kweker met kennis van zaken, passie en geduld bezig zijn assortiment uit te breiden en te vernieuwen. Met succes weet hij ieder jaar weer nieuwe zaailingen te presenteren. Traditiegetrouw toont de kweker zijn gehele collectie, alsmede de nieuwe zaailingen, op de jaarlijkse 'Dag van de Sterretjes'.

9 juni 2019

Bennekom

IVN seizoenswandeling Bennekomse Bos
10:00 Hullenberglaan
Start om 10:00 uur bij de slagboom aan het eind van de Hullenbergweg in Bennekom. GPS-coördinaten N 51 59.801, E 5 41.327. Volgens onze kalender begint de zomer op 21 juni, maar de natuur volgt haar eigen ritme. Hoewel bepaalde waarnemingen in een bepaald seizoen het beste zichtbaar zijn, vormen deze tegelijk onderdeel van de jaarcyclus door het jaar. Door ieder jaargetijde te zien hoe de natuur verandert leert meer over het ritme van de natuur. In deze seizoenswandeling wordt gekeken naar het effect van licht en warmte op de natuur en staan we stil bij de overgang van de lente naar de zomer. Gids op deze wandeling is Arjen Barten (0318 430659) Afhankelijk van de hoeveelheid neerslag kan het bos hier en daar nat zijn. Laarzen of goede (waterdichte) schoenen zijn aan te raden en neem iets mee om op te zitten.

Ede

Het gezicht van het Boeddhisme
10:30 Ericalaan 1
De Boeddha zwierf rond en werd verlicht in India. Hij gaf een paar sterke kenmerken mee aan zijn leer. In ieder land waar het boeddhisme aardde behield het die basiskenmerken maar veranderde het van gezicht. Het Boeddhisme in Tibet ziet er heel anders uit dan dat van Japan, of dat van Thailand. In het westen aangekomen verandert het ook hier van aanzien. Wat is de kern die blijft en hoe wordt het gezicht van het Boeddhisme in het westen? Diana Vernooij is voorganger in oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam, ze is christen én boeddhist. In haar dagelijks werk is ze manager in de dak- en thuislozenzorg. Ze is redacteur van de Nieuwsbrief Zen Peacemakers Lage Landen. Zij vertelt hierover op zondag 9 juni aan de Ericalaan 1 te Ede. Aanvang om 10.30 uur.

10 juni 2019

Ede

Hagepreek
8:30
De 'Hagepreek' op Tweede Pinksterdag op de hei bij Ede. Het thema is: Vervuld verlangen. Spreker is ds. C.H. Bax. Het is dit jaar voor de 46e keer, dat de Hervormde Gemeente in Ede op Tweede Pinksterdag de Hagepreek houdt op picknickplaats Het Wijde Veld, bij de schaapskooi, tegenover restaurant 'Juffrouw Tok', Oude Rijksweg te Ede, aanvang 8.30 uur. Geadviseerd wordt wat mee te nemen om op te zitten.

Toer-de boer start bij Zwembad de Peppel

10:00 Peppelensteeg 17
Mooie natuurfietstocht op Tweede Pinksterdag met smakelijke stops bij boerenbedrijven en hun streekproducten. Afsluitend een gratis entreeticket voor het zwembad en een boerenijsje. Kosten 10,00 euro voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen tot 16 jaar. Aanmelden via info@sportservice-ede.nl.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie