Afbeelding
Hennie Groeneveld

Gratis tuinadvies op de Tuindag zaterdag 15 juni

11 juni 2019 om 15:25 lokaal

EDE Steenbreek organiseert aanstaande zaterdag 15 juni in samenwerking met de gemeente Ede, IVN en Groei & Bloei een Tuindag op de gemeentewerf aan de Asakkerweg 8 in Ede. Deze dag staat in het teken van water- en diervriendelijke tuinen. Inwoners kunnen deze dag inspiratie opdoen en informatie krijgen over bijvoorbeeld plantsoorten, bestrijding Japanse Duizendknoop en regenwater afkoppelen. Ook kunnen ook tegels ingeruild worden voor gratis planten, een workshop volgen en meer.

GRATIS TUINONTWERP Tijdens de Tuindag kunnen inwoners gratis een schetsontwerp laten maken voor een groene tuin. Inschrijven kan ter plekke. Een adviseur bekijkt gedurende een half uur welke mogelijkheden er zijn.

OPEN TUINEN ROUTE Zeventien tuineigenaren in de gemeente Ede stellen deze dag hun tuin open tussen 11.00 en 15.00 uur. Geïnteresseerden zijn welkom om inspiratie op te doen. Bij de Groei & Bloei stand is de route met adressen beschikbaar.

TEGELS RUILEN Ruil tijdens de Tuindag tegels in voor planten. Per adres geldt minimaal twee, maximaal vijf tegels. In ruil voor tegels krijgen inwoners een bon van € 7,50. Deze bon kan ter plekke ingewisseld worden voor planten.

WORKSHOP Van 13.30 tot 16.00 uur geeft IVN de workshop 'Een levende tuin maak je zelf'. Speciaal voor iedereen met weinig tuinervaring en die wil leren tuinieren. Voor de workshop dient men zich van tevoren op te geven via info@ivn-ede.nl.

KINDEREN Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Ze kunnen er onder meer knutselen en spelletjes spelen. Maar ze mogen ook uilenballen uitpluizen en zo ontdekken ze wat een uil allemaal eet.

De Tuindag is van 11:00 -16:00 uur. Iedereen is welkom op de Gemeentewerf, Asakkerweg 8 in Ede. Kom zoveel mogelijk op de fiets. Toch met de auto? Volg dan de aangegeven route. Kijk voor meer informatie op www.ede-natuurlijk.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie