Afbeelding
Gouden Dagen

Edenaar wint NK scootmobiel

13 juni 2019 om 15:58 lokaal

EDE Ton Harlaar uit Ede is Nederlands Kampioen scootmobiel geworden. De 83-jarige Edenaar pakte de titel op een kletsnat Circuit Zandvoort. Harlaar liet Gerrit Jansen uit Eindhoven en Gijs Hofman uit Utrecht achter zich.

Alles draaide om snelheid op het circuit in Zandvoort. Coureurs moesten behendigheid koppelen aan lef om zo verschillende obstakels te omzeilen. Wie racet er in het hoogste tempo door bochten? Wie zigzagt onverschrokken tussen pionnen door op het legendarische parcours achter de duinen? Het was Ton Harlaar.

Het evenement heeft ook een serieuze boodschap: namelijk dat mobiliteit heel erg belangrijk is voor oudere ouderen om ze uit hun isolement te houden. Op dit moment zijn in Nederland 1,3 miljoen mensen ouder dan 75 jaar. De verwachting is dat dit in 2030 2,1 miljoen mensen zijn. Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar zegt zich eenzaam te voelen, zo blijkt uit cijfers van de Rijksoverheid.

Het NK werd georganiseerd door Gouden Dagen. Dat vindt dat ouderen in staat moeten zijn er zelfstandig op uit te kunnen om zo anderen te ontmoeten. ,,Een scootmobiel is - voor hen die slecht ter been zijn - een enorme uitkomst. Het is eenvoudig te bedienen en er is geen rijbewijs voor nodig. En dat moet zo blijven. Deze boodschap willen we met dit ludieke evenement nog eens extra benadrukken.''

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie