Koning Willem-Alexander wordt begroet door voorzitter Fred de Graaf van de raad van toezicht van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Links van de koning parkdirecteur Seger baron van Voorst tot Voorst.
Koning Willem-Alexander wordt begroet door voorzitter Fred de Graaf van de raad van toezicht van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Links van de koning parkdirecteur Seger baron van Voorst tot Voorst. Ted Walker

Koning Willem-Alexander opent nieuw paviljoen Hoge Veluwe

21 juni 2019 om 15:36 lokaal

OTTERLO Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe Park Paviljoen op Nationaal Park De Hoge Veluwe vrijdagmiddag officieel geopend. Daaraan voorafgaand waren er optredens van Introdans en het Britten Jeugd Strijkorkest. 

De koning was eerst op bezoek in het Fazantenbos, waar hij een korte rondleiding kreeg van boswachters Scheffelaar en Van der Schee. Bij aankomst bij het Park Paviljoen werd hij welkom geheten door burgemeester René Verhulst en gastheer en parkdirecteur Seger baron van Voorst tot Voorst. Dat gebeurde met muziek van jachthoornblazers De Overlopers. Na de opening kreeg de koning een rondleiding door het vernieuwde paviljoen.

PARK PAVILJOEN Het nieuwe Park Paviljoen bestaat uit een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een parkwinkel en dient als uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten door het park. Het paviljoen is een multifunctioneel gebouw dat duurzaam is ontworpen. ,,Met de bouw is een eerste stap gezet in een grootschalige vernieuwing van het Park", is te lezen op de website van De Hoge Veluwe. 

Afbeelding
Burgemeester René Verhulst begroet koning Willem-Alexander.
Muzikaal welkom met jachthoornblazers bij het nieuwe Park Paviljoen.
Afbeelding
Afbeelding
Introdans en het Britten Strijk Orkest.
Afbeelding
Het nieuwe Park Paviljoen kort voor de opening.
De nieuwe parkwinkel in het Park Paviljoen.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie