Afbeelding
Jeroen van der Veer

Meerdere acties tegen permanente bewoning op komst

25 juni 2019 om 16:10 lokaal

EDE Het wordt niet uitgesloten dat meerdere campingparken in de gemeente Ede - net als recreatiecentrum De Goudsberg in Lunteren - worden doorzocht op permanente bewoning.

Jan de Boer 

Op de vraag wanneer de doorzoekingen worden gedaan, wil men op het gemeentehuis geen mededelingen doen. Men heeft er geen trek in om de illegale bewoners op de campingparken van tevoren op de hoogte te stellen. Het moet een overvaltechniek worden. De actie op De Goudsberg had het doel om beter inzichtelijk te krijgen wie er nu op het centrum woonachtig zijn en hoeveel mensen dat in werkelijk zijn.

De gemeente Ede is overigens door de Raad van State op onjuistheden gewezen in de regels omtrent permanente bewoning van recreatiewoningen. Op basis van uitspraak blijkt dat enkel de gebruikers van een recreatiewoning aangepakt kunnen worden, maar niet de eigenaren. Echter het aanpakken van de eigenaren is veel effectiever omdat alleen dan strijdig gebruik in de toekomst kan worden voorkomen.

,,We waren al bezig om de eigenaren aan te pakken die permanente bewoning toestonden," zegt een woordvoerder van Ede. ,,De rechter heeft gezegd als je dat wilt doen, moet je dat beter regelen, beter opschrijven in je bestemmingsplan. In onze aanpak verandert er helemaal niets, we mogen het doen van de rechter, maar we moeten het wel anders opschrijven in het bestemmingsplan. Dat gaan we doen."

In het ontwerpbestemmingsplan Parapluplan recreatieparken moet het allemaal worden vastgelegd. Handhaving technisch is Ede sowieso druk met de handhaving van de permanente bewoning op recreatieparken, zegt wethouder Lex Hoefsloot tijdens het wekelijke persgesprek van he college van burgemeester en wethouders. ,,Er zijn op dat niveau niet zo veel 'Goudbergjes'. Op andere parken zijn er ook handhavingstaken. Als het nu in het bestemmingsplan goed is vastgelegd kunnen we nu eigenaren, die hun woning voor permanente bewoning verhuren, goed aanpakken."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie