Afbeelding
Pixabay

Geen afvalbakken voor kauwgom in binnenstad Ede

20 juli 2019 om 16:37 lokaal

EDE Het Edese college van burgemeester en wethouders vond de motie van de SGP om speciale afvalbakken voor het kauwen van kauwgom in het centrum van Ede te plaatsen overbodig. Alleen de fracties van de PvdA, SGP en BurgerBelangen stemden voor de motie.

Jan de Boer

De Grotestraat in het centrum van Ede is herstraat. ,,Dat kostte handenvol geld," aldus Nico van de Poel van de SGP, wiens partij overigens voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2017 zelf kauwgom uitdeelde.

TROEP Onder het motto 'Spuugzat van de Kauwgum in de stad' op een afvalbak kan de gemeente Ede volgens de SGP een bijdrage leveren aan het schoner houden van de nieuwe bestrating. ,,Wat is daar nou op tegen? Dat helpt. Binnen het bestaande budget kan dat betaald worden. Als er niets gebeurt, wordt het weer een troep," denkt Van de Poel.

VOORBEELDEN Wethouder Lex Hoefsloot zei ervoor open te staan als raadsleden met voorbeelden uit andere gemeenten in Nederland komen, met resultaten die aantonen dat de overlast van kauwgom op een goede manier wordt aangepakt. ,,Dat is in de gemeente Rotterdam gebeurd," antwoordde Nico van de Poel. Een proef tegen het weggooien van kauwgom was volgens Hoefsloot in 2017 mislukt, omdat er veel te weinig kauwgom in bakken werd aangeboden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie