Van Gent Finaleweken: Fortissimo verliest maar niet knockout

17 maart 2018 om 19:57 lokaal Finaleweken 2018

EDE ,,Het 1-3 verlies tegen EFC '58 komt hard aan. Fortissimo ligt nu op achterstand maar is zeker niet knock-out", meende Fortissimo trainer Paul Bremer.

Hij wenste zich niet te verschuilen achter een groot aantal afwezigen. En ook niet achter de zeer warrig fluitende scheidsrechter R.P Bekema uit Ermelo. En dat laatste was knap want de arbiter bakte er weinig van. Mede geholpen door zijn EFC '58 assistent werd een aantal mooie aanvallen wegens buitenspel signalen om zeep geholpen.

,,Deze scheidsrechter hadden we in de uitwedstrijd ook en deze competitie al voor de derde keer. Daar wil ik het graag bij laten", gaf de trainer als commentaar.

De gasten, ook geen hoogvlieger in de vierde klasse, kregen in de eerste paar minuten wat mogelijkheden. Maar buiten de doelpunten om gaf Fortissimo weinig weg.

,,We moeten het echt bij ons zelf zoeken. Uit de vele kansen, zeker na rust had gescoord moeten worden. Maar we lieten EFC in leven", sipte Bremer.

Hij zag de beste speler van het veld (EFC-speler Romin Ahmadi) twee keer scoren. ,,Zonder deze speler is EFC maar een matige ploeg. Bij de 0-1, een verre bal uit het achterland, wordt hij geholpen door onze doelman Luciano van Ommeren. Hij had volgens mij niet moeten komen. Bij de 0-2 uit een corner loopt Luciano onder de bal door. "

In de tweede helft was er maar een ploeg die aanviel. Maar Fortissimo zag dat diverse spelers ( Chris Sangi, Dany Tanalepy, Anas el Hassnaoui), de mooiste kansen verzuimden te benutten.

Met nog vier minuten op de klok maakte EFC met de 0-3 een einde aan alle Fortissimo illusies.

,,Er werd nog wel gescoord door Anas el Hassnaoui maar dat was te laat. Pluspunt was wel de goede invalbeurt van Jip van de Peppel. Deze jeugdspeler was donderdag op de training geblesseerd geraakt en kon helaas niet in de basis starten. Mede omdat ik teveel spelers met pijntjes had en niet te snel wilde wisselen", eindigde Paul Bremer.

Fortissimo neemt in de vierde klasse de vierde plaats in. OVC'85 en achtervolger Zeewolde zijn uit het zicht. Cruciaal of Fortissimo nog een rol van betekenis gaat spelen is het duel zaterdag in en tegen DVV (Duiven. Deze ploeg staande op een derde plaats heeft een punt meer.