Eerst koffie of thee, dan pas de visitekaartjes. Vrouwelijke ondernemers willen elkaar eerst leren kennen.
Eerst koffie of thee, dan pas de visitekaartjes. Vrouwelijke ondernemers willen elkaar eerst leren kennen. Mathilde van Ravensberg

Vrouwelijke ondernemers gaan af op gevoel

26 maart 2018 om 08:17 lokaal

EDE Vrouwelijke ondernemers uit de gemeente Ede netwerken sinds een maand onder de naam 'Edese Meiden'. ,,Anders dan mannen gaan ondernemende vrouwen in het zakelijke contact meer af op gevoel", zegt Esther Meijer, een van de initiatiefnemers.

Mathilde van Ravensberg

Eerst koffie of thee en een lekker broodje bij lifestylewinkel annex lunchroom Bij Mij, in het centrum van Ede. Pas na ruim een uur komen de eerste visitekaartjes op tafel. Hoe ontspannen is de sfeer in een vrouwennetwerkgroep. De 'Edese Meiden' troffen elkaar afgelopen week voor de tweede keer sinds de start. ,,Ik zie wel degelijk verschil met de netwerkgroepen die ik bezoek waarin ook mannen zitten", vertelt Christel Welbie. Samen met Esther Meijer en Vera Develing organiseerde ze de recente netwerklunch. ,,Mannen zijn praktischer en komen naar zo'n netwerkbijeenkomst om iets te halen. 'Heb je een website nodig', 'of iemand voor je administratie', vragen ze dan. Zo niet dan zijn ze alweer snel uitgepraat en gaan door naar de volgende." Meijer meent dat vrouwelijke ondernemers meer afgaan op hun gevoel bij het sluiten van zakelijke contacten en deals. ,,We willen eerst de persoon leren kennen en dan pas kijken wat we van elkaar kunnen gebruiken. Vrouwen zijn uit op relatie en verbinden. En dan ontstaat de gunfactor."

Op Facebook is de landelijke vrouwennetwerkgroep 'Ambitieuze Meisjes' momenteel een daverend succes. Deze community groeide in enkele maanden naar ruim 34.000 leden. De 'Edese Meiden' is een lokale afgeleide, maar zelfstandig en niet verbonden met de 'Ambitieuze Meisjes', aldus Meijer, die de Facebookgroep startte. Zij zegt al enkele jaren met het idee rond te lopen voor een vrouwennetwerkgroep die zich vooral wil richten op offline ontmoeten. ,,Handig is dat we via de Facebookgroep van elkaar weten wat ieders vakgebied is. Door elkaar face-to-face te ontmoeten op een netwerkevenement kun je elkaar inspireren en veel meer kwijt aan elkaar dan online. Iedereen is vrij om zelf een happening te organiseren. Daarnaast heeft ook iedereen de mogelijkheid op middels een privébericht een op een af te spreken."

BORREL De 'Edese Meiden' Facebookgroep kent inmiddels ruim 130 leden. Op de twee netwerklunches die inmiddels hebben plaatsgevonden kwamen in totaal zo'n dertig vrouwen. Wat opvalt is dat de aanwezige ondernemende vrouwen allemaal actief zijn in de sociale of creatieve sector. Er zijn verschillende coaches, iemand met een sierradenwinkel, een fotograaf en een yogalerares. Mogelijk dat vrouwen eerder een onderneming kiezen vanuit hun passie, terwijl mannen vooral iets praktisch zoeken waarmee makkelijk geld te verdienen is? Gezien de instemmende knikjes een gedachte die post vat bij de 'Edese Meiden'. De groep is in ieder geval bevlogen en gemotiveerd en de volgende bijeenkomst staat alweer gepland: een 'Open Borrel' op donderdag 5 april vanaf 20:00 uur in eetcafé Ruig drink & bites in Ede. Aanmelden via de Facebookgroep. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie