Eigen doelpunt 1-1-
Eigen doelpunt 1-1- Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Gelijkspel helpt SDS '55 niet echt

21 april 2018 om 19:08 lokaal Finaleweken 2018

WEKEROM De nacompetitie kandidaten SDS '55 en Hulshorst remiseerden met 1-1. Een resultaat dat beide ploegen niet echt op weg hielp uit de zorgen te komen

,,Maar ik denk dat het wel een terechte uitslag was. SDS '55 begon sterk maar na een kwartier kwamen de gasten beter in hun spel. Dat was ook lang de tweede helft zo. In de slotfase hadden wij wat meer mogelijkheden", meende doelman Jaco van Veldhuizen. Niet doelman Michael Mulder maar Van Veldhuizen stond op doel.

,,Michael (Mulder, red.) is geblesseerd geweest. Ik heb mijn kans gepakt en de trainer vond het niet nodig weer te wisselen", ging Van Veldhuizen verder. Hij voorkwam in de tweede helft met een paar goede reddingen meer onheil voor de thuisclub.

,,Man of the match', wat heb je aan zo'n titel. Ik had liever drie punten gehad", grinnikte de doelman. ,,Maar ik ontken niet een paar aardige reddingen te hebben gehad. De 0-1 was volstrekt onhoudbaar. In een woud van benen ging de bal in de uiterste hoek", was de keeper zelfbewust.

Beide ploegen wisten dat alleen een zege lucht zou verschaffen op de ranglijst. ,,Dat is en was ook onze doelstelling. Maar ik vond Hulshorst zeker geen slechte ploeg. Na de 0-1 zakten zij wat in en dat gaf ons de kans gelijk te maken. Dat het een eigen doelpunt was van hun aanvoerder (Ruben Bets, red.) was een gelukje. In de slotfase probeerde SDS de zege te grijpen maar het was steeds net niet', had Van Veldhuizen gezien.

WARM Zijn analyse van de matige wedstrijd, waarbij de spanning maar ook de temperaturen een aardige rol mee speelden waren terecht. SDS kwam goed uit de startblokken. Het duurde ruim acht minuten alvorens Van Veldhuizen voor het eerst ook wat te doen kreeg. ,,Dat was nog best een lastig grondduel. Gelukkig kon ik de bal aantikken voordat Hulshorst gevaarlijk werd", wist de doelman.

SDS ging na een kwartier te veel de lange bal spelen. Hulshorst kwam beter in de wedstrijd zonder echt honderd procent kansen te creëren.

Na ongeveer twintig minuten leek de thuisclub op een 1-0 voorsprong te komen. Hoewel scheidsrechter Holtus (Arnhem) eerst naar het midden wees, annuleerde hij tot woede van de SDS-spelers het doelpunt wegens buitenspel.

,,Ik weet niet of het buitenspel was. Mijn medespelers dachten van niet omdat de bal via een Hulshorst verdediger bij Frank de Jong kwam", had de doelman gehoord.

In de slotminuut ontsnapte SDS nog aan een achterstand. Hulshorst speler Ruben Bets schampte de bal in plaats van te koppen. De SDS-doelman was kansloos geweest.

In de tweede helft was de eerste fase voor Hulshorst. Een counter werd slecht uitgespeeld door de drie voorwaartsen. ,,Ik zag ze op mij afkomen. Maar hun keuze was ongelukkig en gelukkig voor ons", lachte Van Veldhuizen.

Daarna moest hij enkele malen handelend op treden bij dotten van kansen voor de gasten. In de zesenzestigste minuut werd het alsnog 0-1. Eric Jansen liet met een droge schuiver Jaco van Veldhuizen kansloos.

GELUKJE SDS'55 liep in die fase tegen zichzelf te voetballen maar het geluk hielp een beetje. Een voorzet van Frank de Jong werd door Bets in eigen doel geschoven.

,,Misschien geluk maar ook een beloning voor ons. Je zag dat Hulshorst de 0-1 wilde koesteren. De twijfels om aanvallende intenties te tonen waren zichtbaar", analyseerde Van Veldhuizen nuchter.

Met een dot van een kans voor Lennart Ploeg, die oog in oog met de Hulshorst doelman twijfelde met welk been te schieten, werd een 1-1 stand bereikt.

,,Voorlopig schieten we hier weinig mee op. Maar ik weet zeker dat SDS met deze instelling het klassenbehoud zonder nacompetitievoetbal afsluit", eindigde de tegen en wil en dank benoemde 'man of the match' Jaco van Veldhuizen resoluut.

SDS'55 bezet in de derde klasse de elfde plaats met 23 punten uit 22 wedstrijden. Daar achter volgen Hulshorst (21-22) Stroe (22-22) en Elspeet (22-17).

De nummer laatst (voorlopig Elspeet) degradeert rechtstreeks. Twee ploegen moeten nacompetitievoetbal spelen.

Zaterdag moet SDS op bezoek bij het op de vierde plaats staande Batavia.