De das is thuis op de Veluwe
De das is thuis op de Veluwe Natuurcentrum Veluwe

"Buutenfoto’s kieken" bij Natuurcentrum Veluwe

Lokaal Deel je nieuws

Vanaf 1 april tot medio oktober 2021 organiseert Natuurcentrum Veluwe in Ede de expositie "Buutenfoto's kieken". "Buutenfoto's kieken" is een expositie in de natuur- en heemtuin van het natuurcentrum met natuurfoto’s en schilderwerken, die op foto zijn gezet.
 
De werken van Gerard, Harm en Rita, vrijwilligers bij het Natuurcentrum Veluwe, zijn foto’s en schilderijen uit de prachtige en gevarieerde natuur van Ede en omgeving. Alle dieren zijn gefotografeerd of geschilderd in een straal van 10 kilometer rond het Natuurcentrum Veluwe.

Met uitzondering van de wolf, de lynx en de wilde kat. Zij vormen op de expositie het speciale item "Ommekeere", ofwel dieren die weer terugkomen in de Nederlandse natuur. Op de wolf we hoeven niet meer op te wachten. Die is inmiddels teruggekeerd, ook in de omgeving van Ede. De wilde kat komt steeds vaker in Limburg voor en de lynx wordt de laatste jaren ook al sporadisch waargenomen. De foto's van deze dieren zijn genomen in de Tierfreigelände in het Süd-Bayrischer Wald.

De natuur- en heemtuin is groot genoeg, zodat wandelaars en tuinbezoekers met inachtneming van de 1,5 meter maatregel rustig rond kunnen kijken. Helaas is het Natuurcentrum vanwege de coronamaatregelen nog niet geopend, maar koffie-to-go etc. is verkrijgbaar.

Weidevogels in het Binnenveld
advertentie
advertentie