Hert met takken
Hert met takken Marry Duim

Keramische kijk op Bos, Bloem en Blad in De Koepel

23 juli 2021 om 11:52 Lokaal Deel je nieuws

LUNTEREN – Er is van alles te beleven bij De Koepel én bij De Pleisterplaats in Het Luntersche Buurtbosch. Concerten worden er nog niet gegeven maar inmiddels is het alweer tijd voor de tweede expositie van dit Koepelseizoen.

De Lunterse Marry Duim is keramiste en zij gaat de eerste twee etages van De Koepel voorzien van mooie beelden. De eerste verdieping wordt ingericht met ‘bloem en blad in een vrije vorm’. Op de verdieping daarboven komen ‘de dieren uit het Luntersche Buurtbosch’ te staan. Samen met de foto’s van Mark van Veldhuizen, die blijven hangen vanuit de eerste expositie, is deze expositie zeker het bezoeken waard.

Merrit Keramiek

Marry Duim is werkzaam als Merrit Keramiek en zij heeft haar atelier aan huis. ‘Nadat ik mijn creativiteit jaren beroepsmatig heb ingezet, als bloembindster en activiteitenbegeleidster, ben ik in 2012 voor het eerst in aanraking gekomen met klei. Het ‘kleivirus’ had mij gelijk te pakken en heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Ik hoop dat ik mensen enthousiast kan maken over keramiek en dat ze van mijn keramiek werkstukken genieten’.

Tweede Keer

Marry heeft een paar jaar terug voor het eerst in De Koepel geëxposeerd en dat is zo goed bevallen dat zij nu voor de tweede keer haar werk komt tonen. Online is het werk van Merrit Keramiek te vinden op www.merritkeramiek.nl en op Instagram: @duimmarry. Op de website is de volledige collectie te zien en in de webshop kan direct werk worden aangekocht.

Een beetje moeite

De Koepel staat bovenop de Galgenberg. Het kost dus altijd een beetje moeite om er te komen. Maar de beloning is er in de vorm van de impostante uitkijktoren die bovenop de berg stoer staat te zijn. Vlak naast De Koepel is er ook De Pleisterplaats. Hier is een drankje met een koek of een ijsje te koop. De toren beklimmen kost 2 euro maar het levert drie etages expositie op. En als klap op de vuurpijl een adembenemend uitzicht op de omloop.

Herfstvakantie

Kortom, genoeg te beleven op en rond De Koepel en bij De Pleisterplaats in Het Luntersche Buurtbosch. De Koepel en de Pleisterplaats zijn, op maandag na, dagelijks open tussen 13.00-17.00 uur. De expositie is te bezichtigen tot en met de herfstvakantie, dan stopt ook het Koepelseizoen. Meer informatie over Het Luntersche Buurtbosch is te vinden op: www.buurtbos.nl

Anthuriumschaal Abstract
Marry Duim
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie