De nieuwe schoolnaam is bekendgemaakt: CBS De Waterstroom
De nieuwe schoolnaam is bekendgemaakt: CBS De Waterstroom Viermaster

Nieuwe school geopend met nieuwe naam: CBS De Waterstroom

Lokaal Deel je nieuws

Ederveen – Op maandagochtend 30 augustus is de nieuwe naam van de Julianaschool bekend gemaakt: CBS De Waterstroom. In het bijzijn van leerlingen en ouders werd, na een korte toespraak van directeur Ysbrand van der Veer, het spandoek met daarop de nieuwe naam afgerold. Vervolgens werd de nieuwbouwschool door Daan (groep 8) en Marbelle (groep 1) op ludieke wijze geopend.    

Directeur Van der Veer gaf een toelichting op de keuze voor deze naam: “De school ligt aan de Munnikebeek, een waterstroom achter de school. Daarnaast wordt in de Bijbel in Psalm 1 gesproken over de mens… die zal zijn als een boom geplant aan waterstromen. In een waterstroom zit beweging, net als in een school. De naam is uniek, er is geen enkele school in Nederland die zo heet”. De bedenker van de naam, mw. Adrianne Teeuw, werd met een prachtig boeket bedankt voor deze inzending.

De leerlingen mochten daarna voor het eerst de gloednieuwe school binnengaan en hun eigen lokaal opzoeken. In de zomervakantie is met man en macht gewerkt om de school in te richten en het schoolplein aan te leggen. Het resultaat mag er zijn. In de school wordt gebruik gemaakt van de nieuwste ICT-oplossingen, de lokalen zijn zeer ruim opgezet en alle meubilair is nieuw.

Op de eerste verdieping is er een apart technieklokaal en deze ruimte wordt daarnaast als BSO gebruikt. Tevens is op de eerste verdieping het bestuurskantoor van De Viermaster, de overkoepelende schoolorganisatie, gevestigd.

De school is duurzaam gebouwd. Er is o.a. een sedumdak aangelegd en er zijn zonnepanelen geplaatst.

De officiële opening van het hele nieuwbouwcomplex in Ederveen, waaronder de nieuwe gymzaal, zal in het najaar plaatsvinden, als alles gereed is.

advertentie