Afbeelding
Ted Walker

Enorme schade ROVC na grote uitslaande brand

23 mei 2018 om 08:34 lokaal

EDE Bij daglicht is pas goed te zien wat de schade is van de enorme brand afgelopen nacht bij ROVC aan de Galvanistraat in Ede. Van het gebouw van het opleidingsinstituut is weinig tot niets meer over. Brandweerlieden zijn woensdagochtend nog bezig met nablussen. Hier en daar laait de brand weer iets op vanwege de hitte.

De brand brak dinsdag rond 23.00 uur uit. Hulpdiensten zijn de hele nacht bezig geweest het vuur te blussen. Bij de brand kwam zoveel rook vrij dat er een NL Alert werd verzonden naar inwoners van de wijken Rietkampen, Maandereng en Ede-Zuid met het advies ramen en deuren gesloten te houden. Onderzoek wees uit dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen en dat het dichthouden van ramen en deuren woensdag niet meer nodig is. Wel kan er nog sprake zijn van stankoverlast, maar ook die is volgens de brandweer niet schadelijk.

NABLUSSEN Hoewel de brand al enige uren meester is, is de brandweer nog steeds bezig met nablussen. Dat is nodig ook, want hier en daar laait het vuur wat op vanwege de hitte. Zie ook deze twee video's van vanochtend (video1, video2).

Bron video's: Ted Walker

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie