mixed media 40x40
mixed media 40x40 Klaasje Smit

open atelier klaasje smit in Otterlo

1 september 2021 om 14:18 Lokaal Deel je nieuws

Op 11 en 12 september, zaterdag en zondag kun je komen kijken bij beeldend kunstenaar Klaasje Smit. Haar atelier is beide dagen van 13.00 – 17.00 geopend. U bent van harte welkom op de Dorpsstraat 27 in Otterlo.

Ze maakt  gebruik van meerdere kunstdisciplines om zichzelf uit te drukken. Beeldhouwwerk, maar ook schilderijen en grafisch werk maken deel uit van haar kunst. Lood, glas, veren, touw of haar; allerlei materiaal kan deel uitmaken van een ontwerp.

Ze houdt ervan om vanuit een thema te werken; dat geeft  inspiratie en tegelijkertijd een kader. Het wordt een opdracht aan haarzelf.

‘Het zorgt ervoor dat ik begin en niet wacht op dat ene ‘goede moment’. De eerste fase is een soort onderzoek in mezelf, heel associatief, dromend en fantaserend. Doelgericht nadenken over hoe en wat, doe ik niet, dat beperkt. En dan……. Opeens borrelen de associaties en ideeën omhoog. De tweede fase is aangebroken. Zoeken, proeven, voelen, schiften en uiteindelijk kiezen. Vervolgens mijn keuze al experimenterend uitproberen. Bij alles wat ik doe, ga ik terug naar het moment van mijn keuze. Klopt het nog? Was dit wat ik wilde? Is het ‘goed’ genoeg? Net zolang doorwerken tot ik een tevreden gevoel heb over wat er is ontstaan.’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie