Marlie, Andre en Mirre voor Thomashuis Lunteren.
Marlie, Andre en Mirre voor Thomashuis Lunteren. De Drie Notenboomen

Thomashuis Lunteren in bekende handen

29 november 2021 om 16:27 Zorg Deel je nieuws

De nieuwe zorgondernemers, Marlie Schobben en André Schobben, zijn bekende gezichten voor de bewoners en hun familie. Marlie werkte al 3 jaar in Thomashuis Lunteren, toen het stel besloot hun droom van een eigen Thomashuis waar te maken. Stomtoevallig bleken de huidige ondernemers, Carina en Gerwin, terug te willen keren naar hun geboortestreek om Thomashuis Muntendam over te nemen. André: “De puzzelstukjes vielen op zijn plaats; het is echt alsof het zo heeft moeten zijn. Sinds 1 november staan ze aan het roer in Thomashuis Lunteren.

“Fantastische kans om dit bijzondere werk te doen”

Marlie heeft na haar studie, Medewerker Maatschappelijk Zorg, in grote instellingen gewerkt, van gedragsgroepen op grote instellingen tot logeerhuis. André werkte tot voor kort in de industriële automatisering. “Ik vind het fantastisch dat ik de kans krijg om dit bijzondere werk te doen.” Het jonge stel is eind oktober verhuisd met hun tweejarige dochter Mirre en heeft zijn intrek genomen in het voorhuis van het Thomashuis.

Korte lijntjes en betrokkenheid

Het stel kwam voor het eerst in aanraking met de zorgformule, toen Marlie’s broer naar Thomashuis Posterholt verhuisde. Het stel heeft hierdoor de kracht van de zorgformule van dichtbij kunnen ervaren. Marlie: “De korte lijntjes en de betrokkenheid spreken mij aan. Je kan echt werken vanuit je hart en de bewoners de liefde en aandacht geven, die ze nodig hebben.” André vult aan: “Het gaat niet om de regeltjes, maar echt om de persoon. Je hebt niet te maken met allerlei managementlagen, zoals bij een instelling. Je kunt gelijk actie ondernemen waar nodig en direct met familie overleggen.”

“De vrijheid is een enorm voordeel”

Daarnaast vinden ze de vrijheid, die het zorgondernemerschap met zich meebrengt, een enorm voordeel. Het geeft hen als ouders bepaalde flexibiliteit. Marlie vertelt enthousiast: “Wij nemen Mirre regelmatig mee naar het Thomashuis. Zo leert ze rustig aan de bewoners kennen en de bewoners haar. “

Marlie en André weten zeker dat ze in het Thomashuis helemaal op hun plek zijn. En gaan ervoor dat het Thomashuis natuurlijk de fijne en bijzondere plek blijft, zoals deze is gecreëerd door Carina en Gerwin en het team!”

 Voor meer informatie: André en Marlie Schobben info@lunteren.thomashuis.nl of 06-44996242.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie