Drie leerlingen van groep 1/2 verven netjes en geconcentreerd de caravan waar Sinterklaas vakantie in mag vieren
Drie leerlingen van groep 1/2 verven netjes en geconcentreerd de caravan waar Sinterklaas vakantie in mag vieren Marjon van Eunen

Sint overnachtte op Kraatsschool!

3 december 2021 om 14:23 Lokaal Deel je nieuws

De leerlingen op de Kraatsschool in Bennekom wisten niet wat ze hoorden toen Sinterklaas schreef dat hij niet kon komen, omdat hij moe was en aan vakantie toe. Wat jammer! Maar wacht eens... als Sint nu eventjes vakantie zou kunnen vieren op school?

De leerkrachten en kinderen bedachten een prachtig plan: we gaan zorgen voor een caravan! En dat lukte! Van der Werf Recreatie uit Ede had nog een oude caravan over voor de Sint, voor op het schoolplein. Snel werd een taakverdeling gemaakt: groep 1 zorgde voor een plekje voor Ozosnel (voor het geval die in de buurt zou zijn!), de groepen 1/2 en 3 verfden en versierden de caravan. Een hele verantwoordelijkheid: ‘Ik ga met rood verven, Sinterklaas houdt van rood.’ ‘Hij houdt ook van geel.’ Met als conclusie: ‘Hij houdt van alle kleuren, net zoals hij van alle kinderen houdt!’ Met zes groepen leerlingen kun je een prachtige kampeerplaats inrichten, dat bleek wel.

Paardenpoep!

Toen werd het spannend. Donderdagmorgen lag er ineens paardenpoep op het schoolplein en hing er was aan de lijn. En een briefje op de deur van de caravan! Met goed nieuws: Sint heeft de caravan uitgeprobeerd en ervan genoten! De kinderen hopen van harte dat hij nóg een nachtje blijft, want vrijdag is het feest. Maar helaas, op vrijdagmorgen is er geen Sint te bekennen. Dan fietsen er pieten het schoolplein op. ‘Sinterklaas?! O, die zou hier moeten zijn!’ Voorzichtig mag een van de leerlingen op de deur van de caravan kloppen. En dan...?

Vrolijk

Zo kwam het toch nog goed op de Kraatsschool. En die vrolijke caravan? Die krijgt een mooi plekje bij leerlingen van school!

www.kraatsschool.nl

Met ingehouden adem zien de Kraatsleerlingen hoe zachtjes het deurtje van de caravan open gaat...
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie