Kinderen van de Opmaatklas op bedrijfsbezoek bij fietsenmaker Spelt
Kinderen van de Opmaatklas op bedrijfsbezoek bij fietsenmaker Spelt Kathelijne Russcher

Geweldige start Opmaatklas op De Bron in Lunteren

Lokaal Deel je nieuws

Basisschool De Bron is dit jaar gestart met de Opmaatklas. Deze klas is speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 die leren door te doen. De Opmaatklas heeft aandacht voor de leerlingen die zullen uitstromen naar VMBO - basis of lager. 

Op De Bron wordt er gewerkt vanuit het motto Ieder Uniek, Samen Sterk. Zo kan er voor deze groep ook passend onderwijs gegeven worden.

Eén dagdeel in de week wordt er in deze klas gewerkt aan de profielen die op het VMBO aangeboden worden. De ontdekkingen in de profielen worden uitgewerkt in opdrachten, waarin de theoretische vaardigheden praktisch worden uitgevoerd. Dus lekker met de handen aan het werk. Naast het werken aan de profielen, krijgen de leerlingen ook extra ondersteuning bij het leren van huiswerk en maken van een boekbespreking of een spreekbeurt. 

Vanuit de Opmaatklas wordt de hele school betrokken. Zo zijn er, binnen de verkenning van het profiel Mobiliteit en Transport, 3 fietsen opgeknapt die nu gebruikt kunnen worden als leenfiets om naar de gymnastiek te kunnen fietsen. 

Vanuit het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie wordt de bovenbouw van De Bron regelmatig getrakteerd op iets lekkers wat gemaakt is. In de tijd van Sinterklaas heeft de Opmaatklas met kleine groepjes kinderen uit de groepen 1 pepernoten gebakken. 

Daarnaast heeft De Opmaatklas ook een inspiratiegids gezonde traktaties uitgebracht, die alle ouders van De Bron ontvangen hebben.

De leerlingen die in de Opmaatklas zitten, gaan regelmatig kijken bij de professional. Zo zijn ze al op bezoek geweest bij fietsenmaker Spelt en Broodje Biezonder. Ze hebben een workshop Patisserie gevolgd bij een bakker van Dr. Oetker. Ook voor het nieuwe jaar staan nieuwe verkenningen van VMBO profielen op het programma en staan er al bedrijfsbezoeken gepland. 

Wordt u ook enthousiast van dit initiatief en bent u bereid om de leerlingen kennis te laten maken met uw bedrijf en/of uw vak? 

Neem gerust contact op met basisschool De Bron en vraag naar Kathelijne Russcher.

Kinderen van de Opmaatklas bij de kookles
advertentie