logo
logo nvt

Wilt u iets doen voor een ander? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Jonge én oudere vrijwilligers zijn welkom bij de NPV!

Lokaal Deel je nieuws

De NPV staat voor ‘zorg voor het leven’. Al snel wordt er bij ‘zorg voor het leven’ gedacht aan de beschermwaardigheid van het leven van het prille begin tot in de eindfase van het leven. Heel terecht: hier klopt het hart van de zorg voor het leven bij de NPV. Maar ‘zorg voor het leven’ gaat verder en ook daar wil de NPV invulling aan geven, door het bieden van sociale netwerkondersteuning, ook wel thuishulp genoemd.

Onze samenleving is in de achterliggende jaren van verzorgingsstaat meer en meer een participatiesamenleving geworden. Aan de basis daarvan staat de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Een basis die uitgaat van eigen kracht, meer zelf doen en meedoen naar vermogen. Voor veel mensen lukt dit, maar dit geldt niet voor iedereen. Ondanks dat er door verschillende organisaties, o.a. kerken al heel veel wordt gedaan, nemen de eenzaamheidscijfers nog steeds toe. Gelet op deze ontwikkeling past sociale netwerkondersteuning of vrijwillige thuishulp meer dan ooit bij de missie van de NPV. De NPV afdeling Ede wil met het project ‘Zorg voor het leven’, praktische hulp en een luisterend oor bieden aan een ieder die dit nodig heeft, ongeacht cultuur of levensovertuiging

U moet hierbij denken aan: een momentje vrij voor de mantelzorger, vervoer en begeleiding naar ziekenhuis, een luisterend oor bieden etc.

Door het toenemend aantal hulpvragen, zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die als coördinator samen met de hulpvrager invulling geven aan de hulpvraag. Van de vrijwilligers vragen wij dat zij de grondslag van de vereniging ondersteunen. Een speciale opleiding is niet nodig, iedereen met een sociaal hart kan dit werk doen. Hoeveel tijd u eraan besteedt en wanneer, kunt u in grote mate zelf bepalen. Dit is ook sterk afhankelijk van het aantal hulpvragen, de complexiteit van de hulpvraag en hoe enthousiast u er zelf instaat. Houdt rekening met 2-4 uur per week. We zoeken met name vrijwilligers in Ede, Harskamp, Otterlo en Wekerom. 

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie, neem dan contact op met de voorzitter van de NPV afdeling Ede, Evert Morren (evertmorren@npvede.nl), of coördinator Gerda Snetselaar (06-30184407)

Als u zich aanmeldt als vrijwilliger, kunt u rekenen: op  ondersteuning door de al betrokken ervaren coördinatoren, cursussen welke verzorgd worden door het Landelijk bureau van de NPV en een beperkte onkosten/vrijwilligers vergoeding.

advertentie