Edese inwoners lopen lichtjestocht
Edese inwoners lopen lichtjestocht Mierije Brand

Lichtjesoptocht voor vrijheid

Lokaal Deel je nieuws

In de Ede Stad van woensdag 12 januari jl. staat een stuk over de burgervader, Rene Verhulst, die in gesprek is met ongeveer 10 “betogers” op woensdag 5 januari jl. In het artikel staat dat de betogers tegen de huidige corona maatregelen zijn. Hij wil graag weten wat er speelt in zijn Gemeente. Wat een mooi initiatief van de burgermeester om hierbij aanwezig te zijn. 

Op deze datum was er, vanuit de groep die de lichtjestocht sinds deze maand organiseert in Ede, geen lichtjestocht gepland. Hier was enige verwarring over ontstaan op de social media kanalen. Op 1 januari jl. waren er wel zo’n 80 mensen die meeliepen met een lichtjestocht in Ede. En op 12 januari jl. was dit opnieuw georganiseerd en waren er meer dan het dubbele mensen aanwezig; ongeveer 175 mensen. 

Nu schijnt het zo te zijn dat de burgemeester ook op 12 januari aan de start van de tocht aanwezig was. Helaas heeft niet iedereen hem gezien en weinig mensen hebben hem gesproken. 

Het doel van de organisatoren is allereerst verenigen met elkaar. Mensen kunnen zich alleen voelen in deze periode van onzekerheid en angst. Zij laten zien dat je niet alleen bent. Ook willen ze samen met de deelnemers van de tocht de boodschap afgeven dat ze niet staan achter het huidige beleid. Zij staan voor (keuze) vrijheid! Vrijheid voor iedereen , altijd en overal.

De organisatoren en deelnemers hopen dat meneer Verhulst 26 januari weer langskomt bij de lichtjesoptocht en het gesprek aan wil gaan met de organisatoren.

advertentie