Jedaja tijdens een optreden afgelopen Kerst bij Hoekelum.
Jedaja tijdens een optreden afgelopen Kerst bij Hoekelum. Kinder- en tienerkoor Jedaja

Wie zingt er mee? Kinderkoor Jedaja zoekt nieuwe leden

Lokaal Deel je nieuws

Na een lastige coronatijd kan kinder- en tienerkoor Jedaja gelukkig alweer enkele maanden lekker zingen. Het koor is ook weer op zoek naar nieuwe leden. Iedereen vanaf groep 3 is welkom.

Jedaja bestaat in Ede sinds 2007 en repeteert elke dinsdagmiddag in het schoolgebouw aan de Oranjelaan.

‘Van optreden is het de afgelopen anderhalf jaar natuurlijk niet veel gekomen door corona’, zegt dirigent Wilna Sierksma. ‘Al hebben we zeker niet stilgezeten. We hebben een paar leuke filmpjes ingezongen en we hebben buiten opgetreden voor oudere en eenzame mensen. Maar we hopen dat er komend jaar weer veel meer kan. Normaal treden we vaak op in kerkdiensten en bij evenementen in de gemeente Ede. In de weken voor Kerst en Pasen kun je ons ook altijd wel ergens horen en zien. In juni hebben we een groot eigen concert op het programma rondom het thema ‘‘Onderweg’’.’

Het repertoire van Jedaja bestaat uit liedjes die gaan over alledaagse dingen, zoals vakantie of sporten, maar ook over liefde, vriendschap, de Bijbel, God en elkaar. Ook is er tijdens de repetities aandacht voor zaken als ‘hoe sta je op een podium?’ en ‘hoe zing ik zo dat de tekst verstaanbaar is?’ Ook wordt er aandacht besteed aan mimiek en beweging.

Na de basisschoolleeftijd kunnen meiden blijven zingen; Jedaja heeft ook een GIRLS-groep, met wat uitdagender repertoire.

Jedaja is een christelijk koor. De naam betekent ‘de Here loven’. ‘Dat is ook het belangrijkste wat we elke week doen’, zegt Sierksma.

Kinderen mogen twee keer vrijblijvend bij een repetitie komen kijken, voordat ze besluiten lid te worden. De repetities zijn op dinsdagmiddag:

·         16.00-16.45 uur Jedaja KIDS, voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 van de basisschool

·         16.45-17.30 uur Jedaja YOUNG, voor kinderen uit groep 6, 7 en 8

·         17.30-18.15 uur Jedaja GIRLS, voor meiden vanaf de middelbareschoolleeftijd.

Locatie: Oranjelaan 7, Ede.

Meer info: www.kinderkoorjedaja.nl

advertentie