Daniel in de bediening bij de Gelderhorst
Daniel in de bediening bij de Gelderhorst Koos van Starrenburg

edese montessorischool bakt pannenkoeken voor de gelderhorst

18 maart 2022 om 16:05 Lokaal Deel je nieuws

Vrijdag 18 maart was het Nationale pannenkoekendag! Een mooi excuus om naar de Gelderhorst te gaan. De bewoners keken er naar uit. Groep 7&8 van de Edese Montessorischool hebben vandaag de bewoners beter leren kennen.

De bewoners en de kinderen begonnen de ochtend met “Gelderhorst beweegt”. Even de spieren losmaken voordat de drukke ochtend echt zou beginnen.  Best spannend om zo te midden van alle bewoners mee te sporten zonder muziek.

De ochtend begon met een korte herhaling van de belangrijkste gebaren. Hoe nodig je iemand uit voor een spelletje? Hoe bied je iemand koffie of thee aan? En als de bewoners iets willen eten, hoe kom ik er dan achter wát ze willen?

Een deel van de leerlingen is daarna met de bewoners gaan tekenen. De overige leerlingen deden spelletjes zoals  Vier op een rij of sjoelen. De bewoners genoten van de aanwezigheid van de kinderen. Door corona was het lang geleden dat de school binnen de Gelderhorst welkom was. Samen een spelletje doen of gewoon lekker toekijken. Het kon beide.

Gedurende de ochtend verdween bij veel kinderen en bewoners de schroom om met elkaar in gesprek te gaan. De kinderen hadden al eerder op school gebarentaalles gehad en wisten zich daardoor aardig goed te redden. De verschillende tolken hielpen waar nodig, maar waren onder de indruk van de kennis van de leerlingen.

Rond 12.00 namen de bewoners in het restaurant plaats. De bediening bestond deze keer uit de leerlingen. De soep werd kundig rondgedeeld. De glaasjes water werden ingeschonken en de pannenkoeken bestelling werden opgenomen. Het gebaar voor ham zorgde voor wat gegrinnik en het gebaar voor appelmoes wordt niet snel meer vergeten.

Ondertussen kregen de kinderen ook honger, maar zij namen hun taak uiterst serieus. Eerst de bewoners en dan wij. Uiteindelijk waren de bewoners uitgegeten en konden zij zelf aan de pannenkoeken beginnen. Een ijsje toe, maakt het compleet. Hier een daar werd nog even van elkaar afscheid genomen en toen was het toch echt tijd om weer naar school te gaan.

Werken zat er niet meer in. De hoofden zaten vol van alle indrukken, gebaren en ervaringen. De kinderen en de zeer trotse meester waren het wel eens met elkaar; dit doen we echt nog een keer!

Erin en Nysha dansen met een bewoonster.
Kim verliest van Beb met boter kaas en eieren.
Justin speelt vier op een rij.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie