De nieuwe voorzitter Ap Dominicus (rechts) ontvangt de voorzittershamer.
De nieuwe voorzitter Ap Dominicus (rechts) ontvangt de voorzittershamer. KBO Ede

Nieuw bestuur seniorenbelangenvereniging KBO-Ede

25 maart 2022 om 15:18 Lokaal Deel je nieuws

De leden van de seniorenbelangenvereniging KBO-Ede konden op 16 maart elkaar na een lange onderbreking door de Corona-beperkingen weer ontmoeten in de Open Hof in Ede. Zij woonden de Algemene Ledenvergadering bij en konden na afloop onder het genot van een hapje en drankje gezellig nog wat napraten. Het was een goed bezochte middag waarin onder applaus Ap Dominicus als nieuwe voorzitter werd gekozen en Gijsbert van Ingen als nieuwe penningmeester. De nieuw aangetreden voorzitter prees de inzet van de vele vrijwilligers en zegde toe zijn best te zullen doen om in samenwerking met de lokale PCOB afdeling  nieuwe activiteiten te ontwikkelen waarmee nieuwe leden kunnen worden binnen gehaald. In dit kader noemde hij de geplande Senioren games die in samenwerking met Sportservice Ede vlak voor de Heideweek zullen worden georganiseerd.  Ook werd van harte ingestemd met het nog meer aan de weg te timmeren op het punt van belangbehartiging voor senioren. Als speerpunt werd daarbij de indexering van de pensioenen genoemd.

De jaarstukken, het algemeen en het financieel jaarverslag en de begroting werden zonder veel discussie met instemming aangenomen. Wel werden daarbij vragen gesteld over het ontbreken van informatie over de steeds stijgende contributieafdracht aan de landelijke organisatie. Toegezegd werd hierover op korte termijn nadere informatie te vragen bij de Unie KBO. Verder werd door de ledenvergadering ingestemd om de sinds 2017 gelijk gebleven contributie m.i.v. 2023 te verhogen tot 25 euro p.j. voor alleenstaanden en 43 euro voor samenwonenden.

Naast de nieuwe  benoemingen van voorzitter en 1e penningmeester waren er dit jaar 2 bestuursleden aftredend: Trudy van Schoonhoven, Coördinator commissie Ontwikkeling en Ontspanning, stemde in met herverkiezing voor een nieuwe termijn en Annelies Tax, 2e penningmeester, gaf aan dat zij, na meerdere termijnen bestuurslid te zijn geweest, zich niet meer herkiesbaar stelde voor een nieuwe termijn. De voorzitter riep de ledenvergadering op te helpen bij het vinden van belangstellenden voor de vacature en bedankte Annelies, met een boeket bloemen, voor haar inzet gedurende de vele jaren als bestuurslid. Vervolgens ook woorden van dank en bloemen voor de oud-voorzitter Arie van Alphen, voor Gerda Hiensch, tot 1-1-2022 coördinator Zorg en Welzijn en voor Adri Koch, secretaris, voor het tijdelijk waarnemen van het voorzitterschap.

Al met al een geslaagde en vlot verlopen KBO ledenvergadering met een daarop volgend gezellig samenzijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie