Een van de gangen.
Een van de gangen. Kathelijne Huurdeman

Bzzzonder opent haar deuren in het monumentale kantinegebouw op het Enka-terrein

Lokaal Deel je nieuws

Op 9 mei opent Bzzzonder haar deuren in het oude kantinegebouw op het voormalige Enka-terrein in Ede. Op deze plek wordt vanaf dan inclusieve kinderopvang geboden voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Vier jaar geleden is de bso van Bzzzonder al begonnen in het poortgebouw samen met school De Ontdekking, met het idee om op termijn gezamenlijk te verhuizen naar het kantinegebouw en dan de kinderopvang uit te breiden met een kinderdagverblijf en een ontmoetingsplek. Na jaren van plannen maken is het eindelijk zo ver. Initiatiefnemer van Bzzzonder, Michiel van Rennes, zegt hierover het volgende: “ Het verbouwen van een monumentaal pand van deze grootte, had nogal wat voeten in de aarde. Het maakte dat we creatief om moesten gaan met de ruimtes. Tenslotte moet het hele pand voldoen aan de eisen voor kinderopvang, maar wilden we ook echt dat het een kinderbelevingsplek zou worden en een ontmoetingsplek speciaal voor de wijk. Ik ben onwijs trots op het resultaat, wat we samen dankzij Boei en in samenwerking met de school en de wijk bereikt hebben. Niet alleen binnen, maar vooral ook buiten wordt het erg mooi. De komende weken ronden we De Kantine en de daktuin af. Met grote zandbakken en met planten, is dit een plek waar je op ontdekking wilt gaan!´

Ondanks dat er op de kinderopvang plek is voor bijna 250 kinderen, ogen de ruimtes knus en kleinschalig. In de linker- en de rechtervleugel worden de jongste telgen opgevangen. In de overige thematische ruimtes kinderen van de bso. Een mix van nieuwe meubels en vintage maakt het huiselijk, uitdagend en eigentijds.

Op de bovenste etage bevindt zich De Kantine. Deze plek is speciaal voor ontmoeting en opent medio najaar haar deuren. Er kan ruimte gehuurd worden door mensen uit de wijk, maar het is straks ook mogelijk om een heerlijke latte te nuttigen. De gastvrijheid in De Kantine wordt straks verzorgd door een leerwerkteam van Bzzzonder.


Bzzzonder is er voor kinderen van 0 tot 101. Bij Bzzzonder kom je om te spelen, te groeien en te ontmoeten. Bij Bzzzonder is iedereen welkom. Ook als je als kind een extra zorgbehoefte of als medewerker een afstand tot de arbeidsmarkt ervaart. Bzzzonder is ontstaan vanuit de praktijk. Bzzzonder Enka is de tweede locatie in Ede en de 21ste in Nederland.

Informatie
Op 17 juni van 15.00 tot 17.30 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen op deze nieuwe stek aan de Sterkerij 14, Ede. Er is lekkers, leuks en mogelijkheid om te rond te kijken en vragen te stellen.

advertentie