Een aquarel van de Edese kunstenaar Hans van der Linden.
Een aquarel van de Edese kunstenaar Hans van der Linden. van der Linden

Voorjaarexpositie in Galerie Zuid.

Lokaal Deel je nieuws

Harskamp. Zes kunstenaars laten hun werken zien op de voorjaarexpositie in Galerie Zuid. Tot en met 11 juni zijn hun tekeningen, aquarellen, stenen beelden, olieverf- en acrylschilderijen te zien in de Harskamper galerie.

De geaquarelleerde landschappen van Hans van der Linden(Ede) zijn een lust voor het oog. Hij verdund de verf soms sterk met water en laat het vrijelijk over het papier lopen waardoor een fraai ruimtelijk effect ontstaat. Alke Rosbergen(Amersfoort) heeft de cirkel als thema voor haar beelden gekozen. Soms breekt ze de ronde vorm open en lijkt ze de steen, als een stuk metaal, te vervormen. Liesbeth Kuik(Capelle a/d IJssel) maakt olieverfschilderijen van de Veluwse natuur. Vooral de schilderijen, met door bomen vallend licht komen sfeervol uit de verf. Een hert dat je aankijkt ontroert door de mooie stofuitdrukking en sfeer. Beatrice Martinetz(Ede) schildert soms op groot formaat. Kleurrijk zet ze haar fantasievolle landschappen met forse streken boeiend op het doek. Cobi ten Kate(Dieren) schildert koppen, geen portretten, zoals ze zelf zegt. Het gaat haar niet om de realistische weergave maar om de sfeer en het karakter dat een “kop” uitstraalt. Tot slot Jules Boekhorst(Arnhem) die zich in tekening en zandstenen beelden laat inspireren door de kunst van primitieve volken. Zijn collectie laat een duidelijk eigen gezicht en kleurgebruik zien die je blijft verrassen.

Galerie Zuid is open van woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur.(ook op Hemelvaartsdag geopend) en te vinden op molenweg 109 te Harskamp. De toegang is vrij.

advertentie