De Keetmolen met de vier Volvo Amazons
De Keetmolen met de vier Volvo Amazons Dick Scholing

Keetmolen wind uit de zeilen? Tijd voor actie!

7 mei 2022 om 12:56 Lokaal Deel je nieuws

Wind uit de zeilen? Tijd voor actie

De Keetmolen aan de Stationsweg 118 in Ede wordt in haar voortbestaan bedreigd. Met de komst van een nieuw station dat iets verderop wordt gebouwd ontstaat de mogelijkheid om het oude stationsplein te bebouwen. Enwel met een appartementencomplex dat de hoogte in gaat. Op een kleiner grondstuk de hoogte in levert meer op.Tevens wordt er aan de zijkant van de molen een garagecomplex gesloopt waarvan niet duidelijk is wat daarvoor terugkomt aan bebouwing. De molen wordt op deze manier de wind uit de zeilen gehaald.

Een goede molenbiotoop met een vrije windgang maakt het mogelijk dat een molen regelmatig in bedrijf is. Een draaiende molen behoeft minder vaak groot (en dus kostbaar) onderhoud dan een stilstaande.

Met een ludieke actie willen een aantal Amazon-liefhebbers, die in de buurt van de molen wonen, aandacht vragen voor bovenstaande problematiek. Op initiatief van Johan van Markesteijn komen nu 4 Volvo’s Amazon donderdag 5 mei 2022 bij elkaar voor de molen om daar een fotoshoot te maken door Dick Scholing voor het Volvo Klassieker Magazine. Aan deze actie werken mee: Fop Bos, Roel Luxwolda, Laurens van der Zee en Johan van Markesteijn. Trotse eigenaren van deze fraaie oldtimers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie