Nora Nuis
Nora Nuis Único Mídia

Studente uit Ede reist naar Portugal om documentaire te maken

9 mei 2022 om 14:59 Lokaal Deel je nieuws

De Edese Nora Nuis (19) zit nu in haar tweede jaar journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede. Naar aanleiding van een schoolopdracht reist ze samen met 5 medestudenten naar Portugal met als doel om journalistieke producties te verkopen en daarmee de reis terug te verdienen.  

Het bedrijf Único Mídia is nog maar net opgericht, maar met goed enthousiasme heeft Nora er vertrouwen in dat ze succesvol van start kunnen gaan. Vanuit school werd namelijk de opdracht gegeven om een reis te maken naar het buitenland en door producties te verkopen deze reis weer terug te verdienen. “Van te voren moet er veel geregeld worden. Je moet vliegtickets kopen, een accommodatie regelen, apparatuur huren en als belangrijkste opdrachtgevers zoeken.”

Het plan de campagne van Nora en haar medestudenten is om eerst zo veel mogelijk geld te verdienen met commerciële opdrachten en in Portugal zich te gaan richten op journalistieke producties. “Portugal heeft een ontzettend rijke cultuur en geschiedenis. Er zijn super veel interessante verhalen om te vertellen en elke dag worden wij als groep  enthousiaster om in juni naar Portugal te vertrekken.”

“We hebben het voordeel dat één van onze redactieleden in Portugal heeft gewoond en vloeiend Portugees spreekt. Dat werkt natuurlijk in ons voordeel.” De jonge journalist is van plan om human-interest verhalen te maken in Portugal. De naam van ons bedrijf Único Mídia betekent ‘unieke media’ in het Portugees. Dat omdat wij op zoek willen naar unieke verhalen. Naast audiovisuele producties kunnen mensen ook schrijvende producties verwachten.” 

Het mediabedrijf is nu hard aan het werk om genoeg geld binnen te halen voordat ze vertrekken naar Portugal. “We weten goed de doelgroep jongeren te bereiken en kunnen korte video’s, reels of promotieteksten aanbieden.” Terwijl de studente nu hard in Nederland aan het werk is, droomt ze alvast over de mooie producties die ze gaat maken in Portugal.

Voor de lezer thuis die nieuwsgierig is geworden naar het bedrijf van Nora en haar medestudenten, kan een kijkje nemen op de website www.unicomidia.com. Om alle updates te volgen kunt u het bedrijf volgen op de sociale mediakanalen onder de naam: @unicomidia. 

Van links naar rechts: Julia de Lijster, Jasmijn Apte, Roos Veling, Nora Nuis, Tessa Kelderman, Laura Kaai
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie