Challenge groep turnclub P.i.T niveau 6
Challenge groep turnclub P.i.T niveau 6 Lotte Heij

Middenbouw P.i.T turnt succesvolle wedstrijden!

Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag mochten er een aantal turnsters van de middenbouw van P.i.T op de wedstrijdvloer in Amersfoort verschijnen.

De challenge groep komt sinds dit seizoen uit in niveau 6. Het team bestaande uit Alize Verbeek, Ebba Smit, Sanne van de Heuvel en Lise Buitenhuis deden voor het eerst aan een echte wedstrijd mee. Spanning en nieuwe indrukken waren duidelijk zichtbaar. Er werden wat foutjes gemaakt, maar ze lieten zich niet van de wijs brengen. Met heel veel plezier doorliepen zij de wedstrijd. Als team mochten zij op de 4e plek gaan staan. P.i.T is super trots op deze meiden die het aandurfden een nieuw avontuur aan te gaan en wedstrijdervaring op te doen. 

De 3e wedstrijd mocht het eerste niveau 5 team de oefeningen tonen. Het team bestaande Puck van Ginkel, Nanne de Bruijn, Nina Dramani en Anouk Vos waarbij het voor de laatste 3 ook nog eens de allereerste echte wedstrijd was. Ondanks dat ze allemaal nog wat eisen missen vult het team elkaar goed aan en kregen als team zilver omgehangen. 

Ondanks dat Puck niet helemaal fit was liet zij mooi en stabiel turnwerk zien. Zij maakte geen grote fouten en liet een plaatje van een vloeroefening zien waar zij zelfs eerste werd. Individueel stond zij net naast het podium op de 5e plek. 

Nanne turnt altijd netjes en doorliep vol enthousiasme de wedstrijd. Geen fouten maken werd beloond en zij werd individueel zelfs 3e. 

Nina Dramani is een prachtige turnster om te zien en liet een plaatje van een balkoefening zien, helaas moest zij hier wel 1 val incasseren. Nina werd individueel 10e. 

Ook Anouk mocht tevreden zijn met haar wedstrijd. Zij komt wat eisen tekort, maar werkt ontzettend hard en turnt altijd netjes. De 13e plek was voor haar. 

Aan het einde van de middag tijdens de 4e wedstrijd kwam het tweede pittige niveau 5 team de hal binnen. 

Een mooi team, bestaande uit Evy de Vries, Yarah Mohr, Charlotte de Bree en Sara Hazeleger, waarbij de spanning wel duidelijk merkbaar was. De wedstrijd beginnen op sprong zorgde voor een mooie start. Ook de rest van de toestellen turnden ze goed. Ze maakten het nog spannend, maar mochten als team op het hoogste podium gaan staan! 

Individueel scoorden ook zij erg goed. 

Sara turnt nog niet heel lang bij de selectie en moest van ver komen. Hoe goed zij de afgelopen tijd vooruit is gegaan was terug te zien in haar oefeningen. Wanneer ze dan ook nog eens de complimenten krijgt van de jury voor de prachtige sprong kon haar dag al niet meer stuk. Met haar springbenen werd zij dan ook 1e op dit toestel. All round eindigde zij heel knap op plek 8. 

Evy turnde mooi en altijd met een lach van oor tot oor. Haar trilbenen op balk hielpen niet mee en zorgde voor een zure val. Vastberaden om dan wel de radslag te halen op dit toestel lukte met succes. Evy eindigde op de 6e plek. 

Net daarboven mocht Yarah de 5e plek toe-eigenen. Zij zat lekker in de wedstrijd met ondanks een val zelfs de 3e plek op balk. Op vloer was de grote vierkante vloer in eerste instantie niet haar vriend, maar zij mocht opnieuw beginnen en van het voorval was daarna niets meer merkbaar. Charlotte turnt altijd stabiel en is zeker een meisje waar rekening mee gehouden moet worden. Met stalen zenuwen doorliep zij de wedstrijd. Een eerste plek op balk en een tweede plek op vloer waren volkomen terecht.Tijdens de prijsuitreiking was zij verrast dat zij op de tweede plek mocht komen staan. 

P.i.T is mega trots op de jonge en vele nieuwe turnsters die soms voor de allereerste keer op de wedstrijdvloer stonden.Trots op de eigen doelen die behaald werden, maar ook samen een prachtig en gezellig team vormden. Ondertussen mogen zij alweer uitkijken naar de tweede voorwedstrijd die eraan komt en hun leerpunten meenemen naar de trainingen.

Niveau 5, Charlotte de Bree, Sara Hazeleger, Yarah Mohr en Evy de Vries
Niveau 5, Nina Dramani, Nanne de Bruijn, Puck van Ginkel en Anouk Vos
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
PREMIUM
Afbeelding
SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
advertentie