4 van de 90 minibiebs in Ede
4 van de 90 minibiebs in Ede Cynthia Lukassen / Cynspirerend.nl

Minibiebs in Ede zijn een rage: 90e minibieb gevonden!

25 januari 2023 om 13:08 Lokaal Deel je nieuws

Steeds meer minibiebs vullen het straatbeeld van Ede. Vanaf 2021 bezoekt de Edese blogger Cynthia Lukassen alle Edese minibiebs, verzamelt ze in een lijst en maakt er gratis wandelroutes langs. De 90ste minibieb is nu een feit!

90 minibiebs in Ede

Minibiebs zijn kleine kastjes met gratis boeken bij mensen in de voortuin of op andere openbare plekken, zoals bij een school, camping of een speeltuin. In deze minibiebs kun je vrijblijvend boeken lenen, ruilen en meenemen.

Tijdens de coronapandemie in 2021 begon Cynthia Lukassen met het bijhouden van een overzicht met Edese minibiebs op haar blog Cynspirerend. “Destijds stond de teller op iets meer dan 40 minibiebs, maar de afgelopen jaren schieten deze pareltjes als paddenstoelen uit de grond. Zo leuk!”

Nieuwe minibiebs kunnen aangemeld worden via de website van Cynthia en soms komt de Edese blogger ook spontaan een nieuw kastje tegen. “Deze 90ste minibieb kwamen we tegen tijdens het wandelen in onze buurt en hebben we op de lijst gezet.”

7 gratis minibieb wandelroutes door Ede

Inmiddels heeft de Edese tekstschrijver ook al 7 minibieb wandelroutes op haar website staan die mensen gratis kunnen downloaden, onder andere door de wijken Kernhem, Ede Centrum en Rietkampen.

“We krijgen veel enthousiaste reacties van wandelaars, die –net als wij – verliefd worden op deze kleine kastjes. Ze nemen hun eigen oude boeken mee, ruilen ze om en ontdekken nieuwe schrijvers. En ook kinderen zijn vaak erg enthousiast over onze routes. Dat motiveert ons enorm om hier mee door te gaan.”

Inmiddels maken Cynthia en haar man plannen voor een achtste route door Ede. “Die zal waarschijnlijk door de wijk Enka gaan lopen. Daar zijn de laatste maanden veel nieuwe minibiebs gekomen en het is een prachtige wijk om door te lopen.”

Uit de hand gelopen hobby

Het maken van de Edese wandelroutes langs minibiebs begon als een hobby tijdens de pandemie, maar is inmiddels een beetje uit de hand gelopen.

“Er gaat stiekem veel tijd zitten in het maken en up te date houden van de routes. Gelukkig krijgen we ook hulp van familie en andere minibieb beheerders die de routes proef willen lopen voor ons en feedback geven.”

Zegt de Edese blogger, die naast haar wekelijkse blogs op Cynspirerend inmiddels ook andere ondernemers helpt met het vergroten van hun online zichtbaarheid. Door het schrijven van online teksten en het geven van trainingen over online zichtbaarheid.

“Maar over minibiebs zal ik sowieso blijven schrijven op mijn blog. Het is voor onszelf ook een rustmoment tijdens onze drukke dagen. Even lekker wandelen samen en daarna duiken in een boek. Heerlijk toch?”

De lijst met Edese minibiebs en de gratis wandelroutes zijn te vinden op www.cynspirerend.nl.

Blogger Cynthia Lukassen bij één van de nieuwste minibiebs in Ede
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie