Foto: Pro Persona
Foto: Pro Persona Foto: Pro Persona

Iemand met psychische problemen in uw leven?

26 januari 2023 om 14:23 Lokaal Deel je nieuws

Pro Persona Connect organiseert dit voorjaar een gratis cursus voor naasten van mensen met psychische problemen uit gemeente Ede.

Het hebben van psychische problemen is zwaar voor degene die het overkomt, maar ook naastbetrokkenen kan het veel spanning geven. Vaak ervaren naasten gevoelens van verdriet, machteloosheid, onbegrip, eenzaamheid, schaamte en soms ook conflicten. In de groep deelt u met andere naasten uw ervaringen, krijgt u steun en handvatten hoe om te gaan met de problemen waar u tegenaan loopt. We bespreken natuurlijk zorgvuldig hoe de privacy gewaarborgd blijft.

De cursus ‘Psychische problemen in de familie’ voor naastbetrokkenen van mensen met bijvoorbeeld een depressie, angststoornis, ASS (autisme) of een ander psychisch probleem, start op maandag 15 mei 2023 van 14.30-16.30 uur in Ede. 

Deelname is gratis.

In deze cursus leert u meer over de achtergrond van de problemen en spreken we over verschillende manieren van omgaan hiermee. Het doel is dat u minder belast voelt door de situatie. In de cursus komen thema’s aan de orde, zoals: psychische problemen in gezin en relatie, de balans tussen draagkracht en draaglast, de invloed van denken op ons gedrag, grenzen stellen en zorgen voor uzelf naast de zorg voor de ander.  

Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op met de afdeling Preventie via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie