Team Pink Force
Team Pink Force Manja Moraal

Zilver en brons voor teams van Turnclub P.i.T!

20 maart 2023 om 22:21 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zondag vonden ook de teamwedstrijden plaats in Rotterdam. 

In de ochtend was het de beurt aan de zes turnsters van niveau 1, het hoogst haalbare niveau voor de middenbouw. Jaelynn Pieters, Kaylanne van Beek, Kaily Meerwijk, Lynn Hopman, Ilana van Vessem en Lieke Tollenaar.

Het team probeerde een aantal leuke nieuwe elementen uit. Ze deden het goed op sprong en vloer, maar lieten deze wedstrijd heel veel liggen op brug en balk. Opvallend was de fijne teamspirit en het positief schakelen na een teleurstelling.

Uiteindelijk mocht het team zilver ophalen en staan ze samen met Bredagym op de eerste plaats in de ranking. Over 2 weken turnen ze hun laatste teamwedstrijd en dan zal het definitieve podium bekend worden. 

Tijdens de laatste wedstrijd mocht het niveau D team aanvangen. Het team bestaat uit Sophie van Engelenhoven, Caitlin Trzupek, Tamira Buijs, Famke Opsteeg en Jayda Neervoort. Het behalen van deze halve finale was al een knappe prestatie, aangezien vier van de vijf turnsters normaal een niveau lager uitkomen. 

Het team ging positief van start en wist de teamspirit gedurende de wedstrijd goed vast te houden. Per toestel mochten er drie turnsters in actie komen. Een uitdaging was dat vandaag ook alle cijfers meetelden voor het eindresultaat. 

Hoewel er her en der wat punten bleven liggen wist het team elkaar goed aan te vullen. Er werden met succes nieuwe elementen geturnd en angsten overwonnen. In een sterk veld mochten ze uiteindelijk knap het brons ophalen en liepen op het nippertje een ticket voor het NK mis. Desondanks toch een prestatie om trots op te zijn.

Team Niveau D
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie