Handgevormde kom van keramiste Adri Willemse uit Ede.
Handgevormde kom van keramiste Adri Willemse uit Ede. Adri Willemse

Diverse regionale kunstenaars op lentetentoonstelling in Galerie Zuid.

29 maart 2023 om 19:47 Lokaal Deel je nieuws

Harskamp. Vijf kunstenaars laten hun werk zien op de lentetentoonstelling in Galerie Zuid. Van 5 april t/m 3 juni 2023 zijn de kunstwerken van Gea Gottmer-Hagen, Reinie Klomp, Lika Tov, Adrie Willemse en Marian van de Wolfshaar te zien in de Harskamper expositieruimte.

Gea Gottmer-Hagen, uit Bennekom, schildert intuïtief en is niet bang voor het experiment. In haar laatste werk komen steeds vaker beelden uit de natuur op expressieve wijze naar voren. De Lunterse schilderes Reinie Klomp heeft een voorkeur voor bloemen en landschappen. Met een beweeglijke penseelstreek geeft ze haar onderwerpen, met een explosie van kleur, weer. Lika Tov, geboren in Amsterdam, woont sinds 1963 in Jeruzalem. Haar grafiek is geïnspireerd door Jeruzalem, Bijbelteksten, de Dode Zee rollen en locaties waar ze, zoals in Japan, geruime tijd heeft gewoond. De keramische werken van Adri Willemse(Ede) worden handgevormd. Ze maakt veelal vereenvoudigde mensfiguren, schalen en ook bloemen. Regelmatig stookt ze haar werken in een met hooi, zaagsel en wat ijzervijlsel gevulde oven. Je krijgt dan allerlei bruintinten en de werken zijn mat van uiterlijk. Marian van de Wolfshaar(Wageningen) maakt kettingen van steen en edelsteen. Ze laat zich leiden door de stenen en combineert die met bijzondere zilveren of gold-filled kralen. Hierdoor krijgt ieder sieraad een unieke uitstraling.

Galerie Zuid is te vinden op Molenweg 109 te Harskamp en open van woensdag t/m zaterdag van 13.30-17.00 uur. (tevens op afspraak) De toegang is vrij. Vanaf woensdag 5 april vindt u meer informatie op www.galeriezuid.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie