Afbeelding
AberMedia

Speedbiker ernstig gewond bij ongeval op Postweg

16 juli 2018 om 20:55 lokaal

LUNTEREN Op de kruising van de Postweg met de Schansweg in Lunteren is maandagavond rond 20.35 uur een 52-jarige speedbiker uit Ede ernstig gewond geraakt. Een traumahelikopter werd opgeroepen voor assistentie van het ambulancepersoneel.

Het slachtoffer werd met onder meer ernstig hoofd- en beenletsel onder begeleiding van de trauma-arts overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

AANRIJDING Een auto reed op de Postweg vanuit Lunteren richting Renswoude en wilde linksaf de Schansweg in slaan. Hij zag daarbij de fietser over het hoofd. De fietser uit Ede werd geschept en raakte ernstig gewond.

De 20-jarige bestuurder uit Ederveen is mogelijk verblind geweest door de zon. Er was geen alcohol in het spel. Wel is de man voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

EERSTE HULP Een verpleegster die kort na de aanrijding langs kwam rijden heeft eerste hulp verleend tot de hulpdiensten arriveerden. Ook buurbewoners schoten direct na het ongeval te hulp.

ONDERZOEK De verkeersspecialisten van de politie (VOA) zijn een sporenonderzoek gestart om de exacte oorzaak van de aanrijding te kunnen vaststellen. De politie heeft van enkele getuigen van het ongeval een verklaring opgenomen. De auto en zwaarbeschadigde speedbike zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie